Sałatka z kozim serem i rukolą
  • 10 minut
  • 4 osoby
  • Średnie

Składniki:

  • rukola - 240 gramów
  • mała gruszka - 4 sztuki
  • cebula - 2 sztuki
  • miękki ser kozi - 160 gramów
  • orzechy włoskie - 80 gramów
  • olej rzepakowy - 4 łyżki
  • Sos sałatkowy Naturalnie Smaczne Włoski Knorr - 1 opakowanie
  • kromka chleba żytniego razowego - 4 sztuki

Sposób przygotowania:

  1. Umytą i osuszoną rukolę umieść w dużej misce.
  2. Gruszkę i cebulę pokrój na cienkie plasterki i ułóż na rukoli.
  3. Całość posyp posiekanymi orzechami włoskimi i rozdrobnionym serem kozim.
  4. Olej rzepakowy wymieszaj razem z Knorr Naturalnie smaczne sos sałatkowy Włoski z suszonymi pomidorami i wlej do sałaty. Wymieszaj i podawaj z pieczywem.