|
Składniki | ||
rukola | 240 gramów | |
mała gruszka | 4 sztuki | |
cebula | 2 sztuki | |
miękki ser kozi | 160 gramów | |
orzechy włoskie | 80 gramów | |
olej rzepakowy | 4 łyżki | |
Sos sałatkowy Naturalnie Smaczne Włoski Knorr | 1 opakowanie | |
kromka chleba żytniego razowego | 4 sztuki |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Umytą i osuszoną rukolę umieść w dużej misce. |
Krok 2 |
Gruszkę i cebulę pokrój na cienkie plasterki i ułóż na rukoli. |
Krok 3 |
Całość posyp posiekanymi orzechami włoskimi i rozdrobnionym serem kozim. |
Krok 4 |
Olej rzepakowy wymieszaj razem z Knorr Naturalnie smaczne sos sałatkowy Włoski z suszonymi pomidorami i wlej do sałaty. Wymieszaj i podawaj z pieczywem. |
Autor: mgr inż. Paulina Gąsiewska |