| |||||||||
| Składniki | ||
| rukola | 240 gramów | |
| mała gruszka | 4 sztuki | |
| cebula | 2 sztuki | |
| miękki ser kozi | 160 gramów | |
| orzechy włoskie | 80 gramów | |
| olej rzepakowy | 4 łyżki | |
| Sos sałatkowy Naturalnie Smaczne Włoski Knorr | 1 opakowanie | |
| kromka chleba żytniego razowego | 4 sztuki |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Umytą i osuszoną rukolę umieść w dużej misce. |
| Krok 2 |
| Gruszkę i cebulę pokrój na cienkie plasterki i ułóż na rukoli. |
| Krok 3 |
| Całość posyp posiekanymi orzechami włoskimi i rozdrobnionym serem kozim. |
| Krok 4 |
| Olej rzepakowy wymieszaj razem z Knorr Naturalnie smaczne sos sałatkowy Włoski z suszonymi pomidorami i wlej do sałaty. Wymieszaj i podawaj z pieczywem. |
| Autor: mgr inż. Paulina Gąsiewska |