Przygotowanie |
Krok 1 |
Dekoracja:
Z kartonu wytnij duże serce, ułóż je na talerzu. Słodką paprykę wsyp do sitka, a następnie lekko potrząsając je, obsyp krawędzie serca, po czym usuń kartkę.
|
Krok 2 |
Sposób przygotowania:
Ugotuj ryż basmatti. Paprykę i awokado pokrój w kostkę. Natkę kolendry posiekaj. Następnie krewetki przekrój wzdłuż, połącz z ryżem, papryką, awokado, kolendrą, pistacjami oraz kukurydzą z puszki.
|
Krok 3 |
Ananasa umyj i wraz z liśćmi przekrój na pół. Wyjmij miąższ, pokrój go w kostkę, a następnie dodaj do pozostałych składników.
|
Krok 4 |
Przygotuj sos sałatkowy. Wymieszaj zawartość opakowania Knorr z majonezem i ketchupem.
|
Krok 5 |
Sałatkę umieść w połówkach ananasa i posyp po wierzchu grzankami.
|
Krok 6 |
Ananasa ułóż na ozdobionym wcześniej talerzu. |
Krok 7 |
Dekoracja:
Z kartonu wytnij duże serce, ułóż je na talerzu. Słodką paprykę wsyp do sitka, a następnie lekko potrząsając je, obsyp krawędzie serca, po czym usuń kartkę.
|
Krok 8 |
Sposób przygotowania:
Ugotuj ryż basmatti. Paprykę i awokado pokrój w kostkę. Natkę kolendry posiekaj. Następnie krewetki przekrój wzdłuż, połącz z ryżem, papryką, awokado, kolendrą, pistacjami oraz kukurydzą z puszki.
|
Krok 9 |
Ananasa umyj i wraz z liśćmi przekrój na pół. Wyjmij miąższ, pokrój go w kostkę, a następnie dodaj do pozostałych składników.
|
Krok 10 |
Przygotuj sos sałatkowy. Wymieszaj zawartość opakowania Knorr z majonezem oraz ketchupem.
|
Krok 11 |
Sałatkę umieść w połówkach ananasa i posyp po wierzchu grzankami.
|
Krok 12 |
Ananasa ułóż na ozdobionym wcześniej talerzu. |