| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Dekoracja:
Z kartonu wytnij duże serce, ułóż je na talerzu. Słodką paprykę wsyp do sitka, a następnie lekko potrząsając je, obsyp krawędzie serca, po czym usuń kartkę.
|
| Krok 2 |
| Sposób przygotowania:
Ugotuj ryż basmatti. Paprykę i awokado pokrój w kostkę. Natkę kolendry posiekaj. Następnie krewetki przekrój wzdłuż, połącz z ryżem, papryką, awokado, kolendrą, pistacjami oraz kukurydzą z puszki.
|
| Krok 3 |
| Ananasa umyj i wraz z liśćmi przekrój na pół. Wyjmij miąższ, pokrój go w kostkę, a następnie dodaj do pozostałych składników.
|
| Krok 4 |
| Przygotuj sos sałatkowy. Wymieszaj zawartość opakowania Knorr z majonezem i ketchupem.
|
| Krok 5 |
| Sałatkę umieść w połówkach ananasa i posyp po wierzchu grzankami.
|
| Krok 6 |
| Ananasa ułóż na ozdobionym wcześniej talerzu. |
| Krok 7 |
| Dekoracja:
Z kartonu wytnij duże serce, ułóż je na talerzu. Słodką paprykę wsyp do sitka, a następnie lekko potrząsając je, obsyp krawędzie serca, po czym usuń kartkę.
|
| Krok 8 |
| Sposób przygotowania:
Ugotuj ryż basmatti. Paprykę i awokado pokrój w kostkę. Natkę kolendry posiekaj. Następnie krewetki przekrój wzdłuż, połącz z ryżem, papryką, awokado, kolendrą, pistacjami oraz kukurydzą z puszki.
|
| Krok 9 |
| Ananasa umyj i wraz z liśćmi przekrój na pół. Wyjmij miąższ, pokrój go w kostkę, a następnie dodaj do pozostałych składników.
|
| Krok 10 |
| Przygotuj sos sałatkowy. Wymieszaj zawartość opakowania Knorr z majonezem oraz ketchupem.
|
| Krok 11 |
| Sałatkę umieść w połówkach ananasa i posyp po wierzchu grzankami.
|
| Krok 12 |
| Ananasa ułóż na ozdobionym wcześniej talerzu. |