Egzotyczna sałatka z krewetkami
  • 30 minut
  • 2 osoby
  • Średnie

Składniki:

  • sparzone krewetki królewskie - 8 sztuk
  • Sos sałatkowy czosnkowy Knorr - 1 opakowanie
  • Majonez Hellmann's Babuni - 3 łyżki
  • Ketchup Hellmann's Łagodny - 3 łyżki
  • opakowanie ryżu basmatti - 1 sztuka
  • czerwona papryka - 1 sztuka
  • awokado - 1 sztuka
  • pistacje - 20 gramów
  • mała puszka kukurydzy - 1 sztuka
  • mały ananas - 1 sztuka
  • pęczek natki kolendry - 1 sztuka
  • Papryka słodka z Hiszpanii Knorr - 1 sztuka

Sposób przygotowania:

  1. Dekoracja: Z kartonu wytnij duże serce, ułóż je na talerzu. Słodką paprykę wsyp do sitka, a następnie lekko potrząsając je, obsyp krawędzie serca, po czym usuń kartkę.
  2. Sposób przygotowania: Ugotuj ryż basmatti. Paprykę i awokado pokrój w kostkę. Natkę kolendry posiekaj. Następnie krewetki przekrój wzdłuż, połącz z ryżem, papryką, awokado, kolendrą, pistacjami oraz kukurydzą z puszki.
  3. Ananasa umyj i wraz z liśćmi przekrój na pół. Wyjmij miąższ, pokrój go w kostkę, a następnie dodaj do pozostałych składników.
  4. Przygotuj sos sałatkowy. Wymieszaj zawartość opakowania Knorr z majonezem i ketchupem.
  5. Sałatkę umieść w połówkach ananasa i posyp po wierzchu grzankami.
  6. Ananasa ułóż na ozdobionym wcześniej talerzu.
  7. Dekoracja: Z kartonu wytnij duże serce, ułóż je na talerzu. Słodką paprykę wsyp do sitka, a następnie lekko potrząsając je, obsyp krawędzie serca, po czym usuń kartkę.
  8. Sposób przygotowania: Ugotuj ryż basmatti. Paprykę i awokado pokrój w kostkę. Natkę kolendry posiekaj. Następnie krewetki przekrój wzdłuż, połącz z ryżem, papryką, awokado, kolendrą, pistacjami oraz kukurydzą z puszki.
  9. Ananasa umyj i wraz z liśćmi przekrój na pół. Wyjmij miąższ, pokrój go w kostkę, a następnie dodaj do pozostałych składników.
  10. Przygotuj sos sałatkowy. Wymieszaj zawartość opakowania Knorr z majonezem oraz ketchupem.
  11. Sałatkę umieść w połówkach ananasa i posyp po wierzchu grzankami.
  12. Ananasa ułóż na ozdobionym wcześniej talerzu.