Sałatka z krewetkami i ananasem

6


Łatwe


10 min.


4 os.

Składniki
krewetki tygrysie20 sztuk
świeży ananas4 plastry
jogurt naturalny160 gramów
świeża kolendra8 łyżek
ząbek czosnku4 sztuki
skórka z cytryny lub limonki
chili peperoncini
kromka chleba żytniego razowego4 sztuki
Flora ProActiv40 gramów
Przygotowanie
Krok 1
Oczyszczone i ugotowane krewetki podziel na połówki i wymieszaj z pokrojonym w kostkę ananasem.
Krok 2
Jogurt naturalny wymieszaj z posiekaną kolendrą, posiekanym czosnkiem, startą na drobnej tarce skórką z cytryny/limonki i chili peperoncini.
Krok 3
Przygotowanym sosem jogurtowym polej krewetki i ananasa.
Krok 4
Podawaj z pieczywem posmarowanym Florą ProActiv.
Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-MiroszPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl