Sałatka z krewetkami i ananasem
  • 10 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • krewetki tygrysie - 20 sztuk
  • świeży ananas - 4 plastry
  • jogurt naturalny - 160 gramów
  • świeża kolendra - 8 łyżek
  • ząbek czosnku - 4 sztuki
  • skórka z cytryny lub limonki
  • chili peperoncini
  • kromka chleba żytniego razowego - 4 sztuki
  • Flora ProActiv - 40 gramów

Sposób przygotowania:

  1. Oczyszczone i ugotowane krewetki podziel na połówki i wymieszaj z pokrojonym w kostkę ananasem.
  2. Jogurt naturalny wymieszaj z posiekaną kolendrą, posiekanym czosnkiem, startą na drobnej tarce skórką z cytryny/limonki i chili peperoncini.
  3. Przygotowanym sosem jogurtowym polej krewetki i ananasa.
  4. Podawaj z pieczywem posmarowanym Florą ProActiv.