|
Składniki | ||
krewetki | 200 gramów | |
sałata | 1 sztuka | |
ananas | 1 słoik | |
szczypiorek | 1 pęczek | |
pomidory koktajlowe | 5 sztuk | |
ogórek | 1 sztuka | |
fasolka szparagowa | 100 gramów | |
masło | 2 łyżki | |
Fix Kurczak po meksykańsku Knorr | 1 łyżka | |
oliwa | 2 łyżki | |
cytryna | 1 sztuka |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Krewetki obierz, skrop oliwą i obsyp Fixem. Fasolkę ugotuj (ok. 4 min). Warzywa umyj, oczyść. Fasolkę i sałatę pokrój na mniejsze kawałki, pomidorki w ćwiartki, ogórka w plastry, ananasa w kostkę, a szczypiorek posiekaj. |
Krok 2 |
Krewetki smaż na patelni, na rozgrzanej oliwie ok. 3 min z każdej strony. Na koniec dodaj masło, rozpuść i odstaw na bok. |
Krok 3 |
W dużej misce wymieszaj wszystkie składniki i skrop sokiem z cytryny. |
Autor: przepisy.pl |