| |||||||||
| Składniki | ||
| krewetki | 200 gramów | |
| sałata | 1 sztuka | |
| ananas | 1 słoik | |
| szczypiorek | 1 pęczek | |
| pomidory koktajlowe | 5 sztuk | |
| ogórek | 1 sztuka | |
| fasolka szparagowa | 100 gramów | |
| masło | 2 łyżki | |
| Fix Kurczak po meksykańsku Knorr | 1 łyżka | |
| oliwa | 2 łyżki | |
| cytryna | 1 sztuka |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Krewetki obierz, skrop oliwą i obsyp Fixem. Fasolkę ugotuj (ok. 4 min). Warzywa umyj, oczyść. Fasolkę i sałatę pokrój na mniejsze kawałki, pomidorki w ćwiartki, ogórka w plastry, ananasa w kostkę, a szczypiorek posiekaj. |
| Krok 2 |
| Krewetki smaż na patelni, na rozgrzanej oliwie ok. 3 min z każdej strony. Na koniec dodaj masło, rozpuść i odstaw na bok. |
| Krok 3 |
| W dużej misce wymieszaj wszystkie składniki i skrop sokiem z cytryny. |
| Autor: przepisy.pl |