Sałatka z krewetkami i ananasem

8


Łatwe


15 min.


4 os.

Składniki
krewetki200 gramów
sałata1 sztuka
ananas1 słoik
szczypiorek1 pęczek
pomidory koktajlowe5 sztuk
ogórek1 sztuka
fasolka szparagowa100 gramów
masło2 łyżki
Fix Kurczak po meksykańsku Knorr1 łyżka
oliwa2 łyżki
cytryna1 sztuka
Przygotowanie
Krok 1
Krewetki obierz, skrop oliwą i obsyp Fixem. Fasolkę ugotuj (ok. 4 min). Warzywa umyj, oczyść. Fasolkę i sałatę pokrój na mniejsze kawałki, pomidorki w ćwiartki, ogórka w plastry, ananasa w kostkę, a szczypiorek posiekaj.
Krok 2
Krewetki smaż na patelni, na rozgrzanej oliwie ok. 3 min z każdej strony. Na koniec dodaj masło, rozpuść i odstaw na bok.
Krok 3
W dużej misce wymieszaj wszystkie składniki i skrop sokiem z cytryny.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl