Przygotowanie |
Krok 1 |
Bakłażana i cukinie umyj, wstaw do nagrzanego piekarnika na ok. 20 minut – tak aby warzywa zmiękły. Po tym czasie odstaw je do wystudzenia, a następnie pokrój 1 cm kostkę. |
Krok 2 |
Groch zalej zimną wodą w stosunku 3 części wody i 1 część grochu. Gotuj, aż groch będzie miękki. Gotowy groch przelej zimną wodą i odstaw do wystygnięcia. |
Krok 3 |
Piersi z kurczaka pokrój w 1 cm kostkę i przełóż je do miski, zalej jogurtem naturalnym. Dodaj przyprawę do złotego kurczaka Knorr, oraz otartą skórkę i sok z jednej cytryny. Tak zamarynowany kurczak będzie delikatny i soczysty, a dodana przyprawa nada mu lekko orzechowego posmaku. Kurczaka w misce odstaw na 6 godzin do lodówki. |
Krok 4 |
Po tym czasie usmaż go na patelni i pozostaw do wystygnięcia. |
Krok 5 |
5. Posiekaj zioła , czosnek i ostrą papryczkę chili, z jednej cytryny otrzyj skórkę, a z obydwu i wyciśnij sok. |
Krok 6 |
W misce połącz musztardę, miód, sok z cytryny wraz ze skórką oraz oliwę. Dodaj czosnek, papryczkę i zioła. Wszystko razem dokładnie wymieszaj. Dodaj groch, kurczaka, warzywa, rukolę i brzoskwinie pokrojone w kostkę. Całość dokładnie wymieszaj i przełóż do miski. |