Sałatka z kurczakiem i szparagami

53


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
pierś z kurczaka 2 sztuki
Sos sałatkowy włoski Knorr2 opakowania
szparagi400 gramów
pomidorki cherry, pokrojone na ćwiartki8 sztuk
migdały w płatkach2 łyżki
jogurt naturalny100 gramów
pieprz czarny mielony
Przygotowanie
Krok 1
Piersi umyj, osusz i skrop oliwą. Oprósz ulubioną przyprawą i usmaż na grillu. Po wystudzeniu pokrój w paski.
Krok 2
Szparagi oczyść, ugotuj a następnie pokrój w 3-4 cm długości kawałki. Migdały upraż na suchej rozgrzanej patelni.
Krok 3
W misce połącz mięso, szparagi, migdały oraz pomidorki. Przygotuj sos sałatkowy. Zawartość opakowania Knorr wymieszaj z jogurtem naturalnym i dopraw pieprzem.
Krok 4
Sałatkę polej przygotowanym sosem i wymieszaj. Gotową sałatkę przełóż do salaterki i podawaj. Najlepiej z chrupiącymi ziołowymi grzankami z bagietki.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl