Sałatka z kurczakiem i szparagami
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • pierś z kurczaka - 2 sztuki
  • Sos sałatkowy włoski Knorr - 2 opakowania
  • szparagi - 400 gramów
  • pomidorki cherry, pokrojone na ćwiartki - 8 sztuk
  • migdały w płatkach - 2 łyżki
  • jogurt naturalny - 100 gramów
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr

Sposób przygotowania:

  1. Piersi umyj, osusz i skrop oliwą. Oprósz ulubioną przyprawą i usmaż na grillu. Po wystudzeniu pokrój w paski.
  2. Szparagi oczyść, ugotuj a następnie pokrój w 3-4 cm długości kawałki. Migdały upraż na suchej rozgrzanej patelni.
  3. W misce połącz mięso, szparagi, migdały oraz pomidorki. Przygotuj sos sałatkowy. Zawartość opakowania Knorr wymieszaj z jogurtem naturalnym i dopraw pieprzem.
  4. Sałatkę polej przygotowanym sosem i wymieszaj. Gotową sałatkę przełóż do salaterki i podawaj. Najlepiej z chrupiącymi ziołowymi grzankami z bagietki.