Sałatka z kurkami z płatkami parmezanu
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • roszponka - 0.5 opakowań
  • Sos sałatkowy włoski Knorr - 1 opakowanie
  • świeże kurki - 100 gramów
  • cebula - 0.5 sztuk
  • margaryna - 1 łyżka
  • parmezan nieduży kawałek
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr - 1 szczypta
  • oliwa z oliwek - 3 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Sałatę umyj i osusz. Przygotuj sos sałatkowy: zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z 3 łyżkami wody i oliwą.
  2. Kurki oczyść, umyj i sparz krótko we wrzącej wodzie. Cebulę pokrój w drobną kostkę, zeszklij na rozgrzanym tłuszczu a następnie dodaj kurki i smaż chwilę razem. Posyp pieprzem.
  3. Roszponkę ułóż na półmisku, posyp równomiernie kurkami i polej ziołowym sosem sałatkowym. Ser zetrzyj w cienkie płatki i rozłóż na wierzchu sałatki.