|
Składniki | ||
kuskus | 140 gramów | |
bób świeży lub mrożony | 400 gramów | |
czerwona cebula | 1 sztuka | |
czerwona papryka | 1 sztuka | |
cytryna | 0.5 sztuk | |
sos sojowy | 1 łyżka | |
oliwa | 3 łyżki | |
Flora ProActiv | 4 łyżeczki |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Kuskus zalej gorącą wodą, lekko posól, przykryj i odstaw na 15 min. Po tym czasie przemieszaj widelcem i odstaw do ostudzenia. |
Krok 2 |
Bób wrzuć na wrzątek, ugotuj na pół miękko i odcedź. Przelej zimna wodą, obierz, a potem dodaj Florę ProActiv. |
Krok 3 |
Cebulę obierz i pokrój na talarki, a paprykę pokrój w cienkie paski. |
Krok 4 |
Wszystkie składniki wymieszaj. Dopraw sokiem z cytryny, skrop oliwą i posyp oregano. |
Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz |