| |||||||||
| Składniki | ||
| kuskus | 140 gramów | |
| bób świeży lub mrożony | 400 gramów | |
| czerwona cebula | 1 sztuka | |
| czerwona papryka | 1 sztuka | |
| cytryna | 0.5 sztuk | |
| sos sojowy | 1 łyżka | |
| oliwa | 3 łyżki | |
| Flora ProActiv | 4 łyżeczki |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Kuskus zalej gorącą wodą, lekko posól, przykryj i odstaw na 15 min. Po tym czasie przemieszaj widelcem i odstaw do ostudzenia. |
| Krok 2 |
| Bób wrzuć na wrzątek, ugotuj na pół miękko i odcedź. Przelej zimna wodą, obierz, a potem dodaj Florę ProActiv. |
| Krok 3 |
| Cebulę obierz i pokrój na talarki, a paprykę pokrój w cienkie paski. |
| Krok 4 |
| Wszystkie składniki wymieszaj. Dopraw sokiem z cytryny, skrop oliwą i posyp oregano. |
| Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz |