Sałatka z kuskusem
  • 5 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • kasza kuskus - 200 gramów
  • Bulion na włoszczyźnie Knorr - 1 sztuka
  • cytryna - 1 sztuka
  • oliwa z oliwek - 2 łyżki
  • świeża natka pietruszki - 1 pęczek
  • dymka ze szczypiorkiem - 3 sztuki
  • średniej wielkości ogórek - 1 sztuka
  • pomidory - 2 sztuki

Sposób przygotowania:

  1. Kuskus zalej gotującą się wodą, na około 2 cm nad powierzchnie kaszy. W gotującej się wodzie rozpuść bulion. Całość przykryj, odstaw na około 10 minut, tak aby kasza wchłonęła płyn i zrobiła się miękka. Kaszę odstaw do wystygnięcia.
  2. Pomidory, ogórka oraz cebulkę dymkę pokrój w kostkę, posiekaj szczypior i natkę pietruszki, wyciśnij sok z cytryny.
  3. Sok z cytryny wymieszaj z oliwą, kuskusem i pozostałymi warzywami.