Sałatka z liści rzodkiewki

Składniki:

  • liście rzodkiewki - 1 pęczek
  • jogurt naturalny 0% - 6 łyżek
  • sok z cytryny - 2 łyżki
  • czarna rzepa lub rzodkiewka biała - 6 łyżek
  • cukier - 1 łyżeczka
  • koperek - 0.5 pęczków

Sposób przygotowania:

  1. Oddziel rzodkiewkę od zielonej części listków. Listki opłucz pod bieżącą wodą, osusz i drobniutko pokrój razem z opłukanym i wysuszonym koprem. Czarną nie dużą rzepę lub rzodkiew szklistą (białą) obierz i zetrzyj na grubej tarce.połącz składniki. Jogurt wymieszaj z cukrem lub glukozą,sokiem z cytryny i szczyptą soli. Połącz składniki i dokładnie wymieszaj. Najlepiej smakuje po kilku godzinach odstania. Jest bardzo bogata w witaminy. Polecam.