Sałatka z łososiem i szparagami
  • 15 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • ziemniaki ugotowane - 600 gramów
  • Rosół z kury Knorr - 1 sztuka
  • zielone szparagi świeże lub mrożone - 10 sztuk
  • łosoś wędzony w kawalku - 100 gramów
  • cebula czerwona pokrojona w drobną kostkę - 1 sztuka
  • natka pietruszki liście - 0.5 pęczków
  • musztarda - 2 łyżki
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr - 1 szczypta
  • olej - 2 łyżki

Zamów świeże składniki z dostawą do domu do wybranych przepisów.

Sposób przygotowania:

  1. Obrane ziemniaki pokrój w talarki a łososia w 2 cm kostkę.
  2. Szparagi oczyść i ugotuj w lekko osolonej wodzie z dodatkiem cukru. Następnie pokrój w 2-3 cm długości kawałki.
  3. W misce połącz ziemniaki, łososia, szparagi, cebulę oraz listki pietruszki.
  4. Przygotuj sos. Kostkę rosołową Knorr rozmieszaj w 500 ml wrzącej wody, dodaj musztardę, pieprz i olej. Dobrze wymieszaj.
  5. Przygotowany sos wlej do miski ze składnikami sałatki i wymieszaj. Gotową sałatkę przełóż do salaterki i podawaj.