Sałatka z łososiem, jagodami i buraczkami
  • 15 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • łosoś wędzony - 100 gramów
  • jagody - 0.5 szklanek
  • Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorr - 1 opakowanie
  • świeży szpinak - 80 gramów
  • mieszanka sałat - 80 gramów
  • buraczki marynowane, mały słoik - 1 opakowanie
  • świeży koperek - kilka gałązek
  • kiełki lucerny
  • woda - 3 łyżki
  • oliwa z oliwek - 3 łyżki

Zamów świeże składniki z dostawą do domu do wybranych przepisów.

Sposób przygotowania:

  1. Sałaty umyj i osusz. Buraczki odcedź i pokrój na mniejsze kawałki.
  2. W misce wymieszaj liście sałaty z buraczkami i jagodami. Całość przełóż na talerz.
  3. Łososia pokrój w cienkie paseczki i połóż na sałatce.
  4. Przygotuj aromatyczny, koperkowo-ziołowy sos mieszając oliwę z sosem sałatkowym Knorr i trzema łyżkami wody. Polej sałatkę i podawaj udekorowaną kiełkami oraz gałązkami koperku.