Sałatka z makaronem i orzechami

16


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
makaron papardelle (szerokie wstążki)1 opakowanie
Sos sałatkowy włoski Knorr1 opakowanie
czerwona cebula1 sztuka
szczypiorek0.5 pęczków
orzechy włoskie2 łyżki
seler naciowy1 sztuka
pieczarki400 gramów
jogurt 100 mililitrów
Przygotowanie
Krok 1
Makaron ugotuj al dente. Pieczarki pokrój na ćwiartki. Pod koniec gotowania makaronu dodaj pieczarki. Gotuj razem 1 minutę i całość odcedź.
Krok 2
Przełóż makaron i pieczarki do miski, dodaj wcześniej prażone orzechy włoskie, pokrojoną w drobną kostkę cebulę i posiekany szczypiorek.
Krok 3
Selera naciowego pokrój w drobną kostkę, obgotuj chwilę we wrzątku i również dodaj do sałatki.
Krok 4
Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z jogurtem.
Krok 5
Wlej sos do sałatki, wymieszaj wszystkie składniki i przełóż na talerz. Udekoruj posiekanym szczypiorkiem.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl