Sałatka z makaronem i orzechami
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • makaron papardelle (szerokie wstążki) - 1 opakowanie
  • Sos sałatkowy włoski Knorr - 1 opakowanie
  • czerwona cebula - 1 sztuka
  • szczypiorek - 0.5 pęczków
  • orzechy włoskie - 2 łyżki
  • seler naciowy - 1 sztuka
  • pieczarki - 400 gramów
  • jogurt - 100 mililitrów

Sposób przygotowania:

  1. Makaron ugotuj al dente. Pieczarki pokrój na ćwiartki. Pod koniec gotowania makaronu dodaj pieczarki. Gotuj razem 1 minutę i całość odcedź.
  2. Przełóż makaron i pieczarki do miski, dodaj wcześniej prażone orzechy włoskie, pokrojoną w drobną kostkę cebulę i posiekany szczypiorek.
  3. Selera naciowego pokrój w drobną kostkę, obgotuj chwilę we wrzątku i również dodaj do sałatki.
  4. Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z jogurtem.
  5. Wlej sos do sałatki, wymieszaj wszystkie składniki i przełóż na talerz. Udekoruj posiekanym szczypiorkiem.