| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Makaron ugotuj al dente. Nie przelewaj zimną wodą i polej 3 łyżkami oliwy. Gorący makaron posyp startym parmezanem. Dokładnie wymieszaj i pozostaw do ostygnięcia. |
| Krok 2 |
| Paprykę opiecz w rozgrzanym piekarniku i zdejmij z niej skórkę. |
| Krok 3 |
| Orzechy posiekaj i wymieszaj z wystudzonym makaronem. |
| Krok 4 |
| Składniki sałatki połącz, polej sosem i wymieszaj. Odstaw do lodówki na godzinę. |
| Krok 5 |
| Obraną paprykę pokrój w cienkie paski. Gotowaną szynkę pokrój w drobniutką kostkę. |
| Krok 6 |
| Sos sałatkowy Knorr połącz z 3 łyżkami wody i pozostałą oliwą. |