| |||||||||
| Składniki | ||
| makaron farfalle | 400 gramów | |
| suszone pomidory z oliwy | 8 sztuk | |
| Sos sałatkowy włoski Knorr | 1 opakowanie | |
| woda | 6 łyżek | |
| kapary | 2 łyżki | |
| czarne oliwki | 2 łyżki | |
| szpinak świeży | 1 szklanka | |
| czerwona cebula | 1 szklanka | |
| parmezan | 20 gramów |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Makaron ugotuj we wrzącej, osolonej wodzie z dodatkiem oliwy. Odcedź i wystudź. |
| Krok 2 |
| Sos Knorr wymieszaj z 6 łyżkami wody oraz taką samą ilością oliwy z pomidorów suszonych. |
| Krok 3 |
| Pomidory pokrój w paski, szpinak również. Cebulę pokrój w piórka, a kawałek parmezanu pokrój na cieniutkie plasterki. |
| Krok 4 |
| Przełóż do dużej miski wszystkie składniki (oprócz parmezanu), zalej sosem Knorr i wymieszaj. Następnie gotową sałatkę nałóż do salaterki i posyp cienko pokrojonym parmezanem. |
| Autor: przepisy.pl |