|
Składniki | ||
makaron farfalle | 400 gramów | |
suszone pomidory z oliwy | 8 sztuk | |
Sos sałatkowy włoski Knorr | 1 opakowanie | |
woda | 6 łyżek | |
kapary | 2 łyżki | |
czarne oliwki | 2 łyżki | |
szpinak świeży | 1 szklanka | |
czerwona cebula | 1 szklanka | |
parmezan | 20 gramów |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Makaron ugotuj we wrzącej, osolonej wodzie z dodatkiem oliwy. Odcedź i wystudź. |
Krok 2 |
Sos Knorr wymieszaj z 6 łyżkami wody oraz taką samą ilością oliwy z pomidorów suszonych. |
Krok 3 |
Pomidory pokrój w paski, szpinak również. Cebulę pokrój w piórka, a kawałek parmezanu pokrój na cieniutkie plasterki. |
Krok 4 |
Przełóż do dużej miski wszystkie składniki (oprócz parmezanu), zalej sosem Knorr i wymieszaj. Następnie gotową sałatkę nałóż do salaterki i posyp cienko pokrojonym parmezanem. |
Autor: przepisy.pl |