Sałatka z makaronem i tuńczykiem
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • papryka czerwona - 1 sztuka
  • makaron kokardki - 100 gramów
  • tuńczyk puszka - 1 opakowanie
  • Sos sałatkowy paprykowo-ziołowy Knorr - 1 opakowanie
  • kukurydza z puszki - 1 opakowanie
  • ser żółty - 20 dekagramów
  • Oregano z Turcji Knorr - 1 łyżeczka
  • ocet winny - 5 łyżek
  • oliwa z oliwek - 4 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Paprykę czerwoną pokrój w kostkę.
  2. Makaron ugotuj al dente, następnie ostudź. Ser zetrzyj na tarce.
  3. Sos sałatkowy Knorr połącz z 2 łyżkami wody i oliwą.
  4. Tuńczyka i kukurydzę odsącz z zalewy i połącz z papryką oraz makaronem.
  5. Polej sałatkę sosem, dodaj ocet, oregano i wymieszaj. Obłóż wierzch tartym serem. Podawaj od razu po przygotowaniu.