|
Składniki | ||
papryka czerwona | 1 sztuka | |
makaron kokardki | 100 gramów | |
tuńczyk puszka | 1 opakowanie | |
Sos sałatkowy włoski Knorr | 1 opakowanie | |
kukurydza z puszki | 1 opakowanie | |
ser żółty | 20 dekagramów | |
suszone oregano | 1 łyżeczka | |
ocet winny | 5 łyżek | |
oliwa z oliwek | 4 łyżki |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Paprykę czerwoną pokrój w kostkę. |
Krok 2 |
Makaron ugotuj al dente, następnie ostudź. Ser zetrzyj na tarce. |
Krok 3 |
Sos sałatkowy Knorr połącz z 2 łyżkami wody i oliwą. |
Krok 4 |
Tuńczyka i kukurydzę odsącz z zalewy i połącz z papryką oraz makaronem. |
Krok 5 |
Polej sałatkę sosem, dodaj ocet, oregano i wymieszaj. Obłóż wierzch tartym serem. Podawaj od razu po przygotowaniu. |
Autor: przepisy.pl |