| |||||||||
| Składniki | ||
| papryka czerwona | 1 sztuka | |
| makaron kokardki | 100 gramów | |
| tuńczyk puszka | 1 opakowanie | |
| Sos sałatkowy włoski Knorr | 1 opakowanie | |
| kukurydza z puszki | 1 opakowanie | |
| ser żółty | 20 dekagramów | |
| suszone oregano | 1 łyżeczka | |
| ocet winny | 5 łyżek | |
| oliwa z oliwek | 4 łyżki |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Paprykę czerwoną pokrój w kostkę. |
| Krok 2 |
| Makaron ugotuj al dente, następnie ostudź. Ser zetrzyj na tarce. |
| Krok 3 |
| Sos sałatkowy Knorr połącz z 2 łyżkami wody i oliwą. |
| Krok 4 |
| Tuńczyka i kukurydzę odsącz z zalewy i połącz z papryką oraz makaronem. |
| Krok 5 |
| Polej sałatkę sosem, dodaj ocet, oregano i wymieszaj. Obłóż wierzch tartym serem. Podawaj od razu po przygotowaniu. |
| Autor: przepisy.pl |