Sałatka z makaronem ryżowym i brokułami

3


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
rzodkiew1 pęczek
brokuł1 sztuka
makaron ryżowy nitki 300 gramów
sałata lodowa0.5 sztuk
jajka3 sztuki
cukier brązowy2 łyżki
curry1 łyżeczka
chili mielone1 łyżeczka
Bulion warzywny Knorr1 sztuka
Przygotowanie
Krok 1
Makaron ryżowy zalej wrzącą wodą, odstaw na 5 minut aby makaron zmiękł, odcedź i ostudź.
Krok 2
Wymieszaj sałatę, makaron, jajka i dopraw do smaku sosem sojowym, curry i papryką chili. Sałatkę ułóż na talerzu, udekoruj ugotowanymi różyczkami brokułu i plastrami rzodkiewki.
Krok 3
Na patelnię wlej niewielką ilość oleju, podsmaż lekko makaron , dodaj cukier i kostkę rosołową, przesmaż razem do uzyskania z karmelizowania makaronu.
Krok 4
Brokuł podziel na małe różyczki, rzodkiewki pokrój w cienkie plastry, sałatę porwij na małe kawałki, jajka ugotuj, obierz i pokrój w grubą kostkę.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl