Sałatka z makaronem ryżowym i brokułami

Składniki:

  • rzodkiew - 1 pęczek
  • brokuł - 1 sztuka
  • makaron ryżowy nitki - 300 gramów
  • sałata lodowa - 0.5 sztuk
  • jajka - 3 sztuki
  • cukier brązowy - 2 łyżki
  • Curry Knorr - 1 łyżeczka
  • Chili z Indii Knorr - 1 łyżeczka
  • Bulion na włoszczyźnie Knorr - 1 sztuka

Sposób przygotowania:

  1. Makaron ryżowy zalej wrzącą wodą, odstaw na 5 minut aby makaron zmiękł, odcedź i ostudź.
  2. Brokuł podziel na małe różyczki, rzodkiewki pokrój w cienkie plastry, sałatę porwij na małe kawałki, jajka ugotuj, obierz i pokrój w grubą kostkę.
  3. Na patelnię wlej niewielką ilość oleju, podsmaż lekko makaron , dodaj cukier i kostkę rosołową, przesmaż razem do uzyskania z karmelizowania makaronu.
  4. Wymieszaj sałatę, makaron, jajka i dopraw do smaku sosem sojowym, curry i papryką chili. Sałatkę ułóż na talerzu, udekoruj ugotowanymi różyczkami brokułu i plastrami rzodkiewki.