|
Składniki | ||
makaron ryżowy | 300 gramów | |
szynka | 150 gramów | |
papryka czerwona | 1 sztuka | |
papryka zielona | 1 sztuka | |
kukurydza z puszki | 1 sztuka | |
cebula dymka | 2 sztuki | |
majonez | 2 łyżki | |
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr | 1 łyżeczka | |
jogurt | 2 łyżki | |
sól do smaku | 1 szczypta | |
pieprz czarny mielony | 1 szczypta | |
natka pietruszki | 0.5 pęczków |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu, ostudź. |
Krok 2 |
Makaron połącz z sosem, paprykami, cebulą i osączoną kukurydzą. Podawaj sałatkę posypaną posiekaną natką pietruszki. |
Krok 3 |
W misce połącz majonez z jogurtem, Delikatem Knorr i pieprzem. |
Krok 4 |
Papryki oczyść z pestek i pokrój w kostkę nie za drobną, cebulę obierz i posiekaj, szynkę pokrój w kostkę tej samej wielkości co papryka. |
Autor: przepisy.pl |