Sałatka z makaronem ryżowym i szynką

Składniki:

  • makaron ryżowy - 300 gramów
  • szynka - 150 gramów
  • papryka czerwona - 1 sztuka
  • papryka zielona - 1 sztuka
  • kukurydza z puszki - 1 sztuka
  • cebula dymka - 2 sztuki
  • majonez - 2 łyżki
  • Delikat przyprawa uniwersalna Knorr - 1 łyżeczka
  • jogurt - 2 łyżki
  • sól do smaku - 1 szczypta
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr - 1 szczypta
  • natka pietruszki - 0.5 pęczków

Sposób przygotowania:

  1. Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu, ostudź.
  2. Papryki oczyść z pestek i pokrój w kostkę nie za drobną, cebulę obierz i posiekaj, szynkę pokrój w kostkę tej samej wielkości co papryka.
  3. W misce połącz majonez z jogurtem, Delikatem Knorr i pieprzem.
  4. Makaron połącz z sosem, paprykami, cebulą i osączoną kukurydzą. Podawaj sałatkę posypaną posiekaną natką pietruszki.