Sałatka z makaronem ryżowym i szynką

5


Łatwe


45 min.


4 os.

Składniki
makaron ryżowy300 gramów
szynka150 gramów
papryka czerwona1 sztuka
papryka zielona1 sztuka
kukurydza z puszki1 sztuka
cebula dymka2 sztuki
majonez2 łyżki
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr1 łyżeczka
jogurt 2 łyżki
sól do smaku1 szczypta
Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr1 szczypta
natka pietruszki0.5 pęczków
Przygotowanie
Krok 1
Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu, ostudź.
Krok 2
Papryki oczyść z pestek i pokrój w kostkę nie za drobną, cebulę obierz i posiekaj, szynkę pokrój w kostkę tej samej wielkości co papryka.
Krok 3
W misce połącz majonez z jogurtem, Delikatem Knorr i pieprzem.
Krok 4
Makaron połącz z sosem, paprykami, cebulą i osączoną kukurydzą. Podawaj sałatkę posypaną posiekaną natką pietruszki.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl