Sałatka z makaronem typu ryż, zielonym jabłkiem, zielonym ogórkiem, szczypiorkiem i olejem rzepakowym

8


Łatwe


20 min.


4 os.

Składniki
makaron typu ryż (suchy)12 łyżek
zielone jabłko2 sztuki
zielony ogórek (wąż)4 sztuki
Duże awokado 1 sztuka
szczypiorek4 łyżki
olej rzepakowy 4 łyżki
sok z cytryny4 łyżki
świeże listki mięty do smaku8 sztuk
Przygotowanie
Krok 1
Ugotować makaron według przepisu na opakowaniu.
Krok 2
Jabłko i ogórka umyć, a następnie pokroić w drobne paseczki. Awokado pokroić na drobne części.
Krok 3
Połączyć makaron, jabłko, ogórka, awokado, szczypiorek z olejem i sokiem z cytryny. Wymieszaną surówkę posypać posiekanymi listkami mięty.
Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-MiroszPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl