|
Składniki | ||
makaron typu ryż (suchy) | 12 łyżek | |
zielone jabłko | 2 sztuki | |
zielony ogórek (wąż) | 4 sztuki | |
Duże awokado | 1 sztuka | |
szczypiorek | 4 łyżki | |
olej rzepakowy | 4 łyżki | |
sok z cytryny | 4 łyżki | |
świeże listki mięty do smaku | 8 sztuk |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Ugotować makaron według przepisu na opakowaniu. |
Krok 2 |
Jabłko i ogórka umyć, a następnie pokroić w drobne paseczki. Awokado pokroić na drobne części. |
Krok 3 |
Połączyć makaron, jabłko, ogórka, awokado, szczypiorek z olejem i sokiem z cytryny. Wymieszaną surówkę posypać posiekanymi listkami mięty. |
Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz |