| |||||||||
| Składniki | ||
| makaron typu ryż (suchy) | 12 łyżek | |
| zielone jabłko | 2 sztuki | |
| zielony ogórek (wąż) | 4 sztuki | |
| Duże awokado | 1 sztuka | |
| szczypiorek | 4 łyżki | |
| olej rzepakowy | 4 łyżki | |
| sok z cytryny | 4 łyżki | |
| świeże listki mięty do smaku | 8 sztuk |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Ugotować makaron według przepisu na opakowaniu. |
| Krok 2 |
| Jabłko i ogórka umyć, a następnie pokroić w drobne paseczki. Awokado pokroić na drobne części. |
| Krok 3 |
| Połączyć makaron, jabłko, ogórka, awokado, szczypiorek z olejem i sokiem z cytryny. Wymieszaną surówkę posypać posiekanymi listkami mięty. |
| Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz |