| |||||||||
| Składniki | ||
| makaron w formie ryżu z semoliny | 300 gramów | |
| brokuł | 500 gramów | |
| ogórek zielony | 2 sztuki | |
| kukurydza konserwowa | 240 gramów | |
| jabłko | 2 sztuki | |
| pestki słonecznika | 4 łyżki | |
| koperek | 4 łyżki | |
| olej rzepakowy | 4 łyżeczki |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Ugotowany na pół-miękko brokuł ostudź i podziel na małe różyczki. |
| Krok 2 |
| Ugotowany i ostudzony makaron połącz z brokułem, obranym i pokrojonym jabłkiem i ogórkiem, kukurydzą, koperkiem i podprażonymi na suchej patelni pestkami słonecznika. |
| Krok 3 |
| Dodaj oliwę i wymieszaj. |
| Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz |