|
Składniki | ||
makaron ryżowy | 200 gramów | |
kurczak wędzony udko | 2 sztuki | |
Sos sałatkowy włoski Knorr | 1 opakowanie | |
papryka żółta | 1 sztuka | |
papryka czerwona | 1 sztuka | |
seler naciowy | 0.5 pęczków | |
fasola czerwona | 1 opakowanie | |
cebula czerwona | 1 sztuka | |
cząber świeży | 1 sztuka | |
majonez | 3 łyżki | |
ketchup | 2 łyżki | |
woda | 2 łyżki |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Makaron ryżowy ugotuj według przepisu na opakowaniu, odcedź i ostudź. |
Krok 2 |
Papryki oczyść z gniazd nasiennych i pokrój w kostkę, cebulę posiekaj, seler naciowy obierz i pokrój w plastry, kurczaka pokrój w kostkę bez skóry. |
Krok 3 |
Knorr Sos sałatkowy wymieszaj z majonezem, wodą, ketchupem i posiekanymi liśćmi cząbru. |
Krok 4 |
W misce wymieszaj makaron z paprykami, cebulą, selerem naciowym, kurczakiem i odsączona fasolą, podczas mieszania dodawaj Sos Knorr. |
Autor: przepisy.pl |