| |||||||||
| Składniki | ||
| makaron ryżowy | 200 gramów | |
| kurczak wędzony udko | 2 sztuki | |
| Sos sałatkowy włoski Knorr | 1 opakowanie | |
| papryka żółta | 1 sztuka | |
| papryka czerwona | 1 sztuka | |
| seler naciowy | 0.5 pęczków | |
| fasola czerwona | 1 opakowanie | |
| cebula czerwona | 1 sztuka | |
| cząber świeży | 1 sztuka | |
| majonez | 3 łyżki | |
| ketchup | 2 łyżki | |
| woda | 2 łyżki |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Makaron ryżowy ugotuj według przepisu na opakowaniu, odcedź i ostudź. |
| Krok 2 |
| Papryki oczyść z gniazd nasiennych i pokrój w kostkę, cebulę posiekaj, seler naciowy obierz i pokrój w plastry, kurczaka pokrój w kostkę bez skóry. |
| Krok 3 |
| Knorr Sos sałatkowy wymieszaj z majonezem, wodą, ketchupem i posiekanymi liśćmi cząbru. |
| Krok 4 |
| W misce wymieszaj makaron z paprykami, cebulą, selerem naciowym, kurczakiem i odsączona fasolą, podczas mieszania dodawaj Sos Knorr. |
| Autor: przepisy.pl |