Sałatka z makreli z suszoną żurawiną
  • 30 minut
  • 2 osoby
  • Średnie

Składniki:

  • wędzona makrela - 400 gramów
  • suszona żurawina - 20 gramów
  • Sos sałatkowy Naturalnie smaczne Paprykowo-ziołowy Knorr - 1 opakowanie
  • oliwa - 3 łyżki
  • sok z cytryny - 3 łyżki
  • ser mozarella - 1 sztuka
  • oliwa z oliwek - 50 mililitrów
  • pomidory cherry - 10 sztuk
  • opakowanie mix sałat - 1 sztuka
  • bagietka - kromki - 6 sztuk

Sposób przygotowania:

  1. Czerstwą bagietkę pokrój w cienkie plastry i ułóż je na dnie filiżanki. Wstaw do piekarnika na 10 minut i 160 stopni, aby chleb się wysuszył i przyjął formę koszyczka.
  2. Rybę oczyść ze skóry i ości, a następnie pokrój na małe kawałki.
  3. Przygotuj dresing na bazie sosu sałatkowego Knorr z oliwą i sokiem z cytryny.
  4. Ser pokrój w kostkę, pomidorki przekrój na pół, dodaj suszoną żurawinę oraz mix sałat. Całość zalej przygotowanym wcześniej dresingiem i delikatnie wymieszaj.
  5. Kubeczki powstałe z upieczonej bagietki ułóż na talerzu i wypełnij je przygotowaną sałatką.