Sałatka z makreli z suszoną żurawiną

19


Średnie


30 min.


2 os.

Składniki
wędzona makrela400 gramów
suszona żurawina20 gramów
Sos sałatkowy grecki Knorr1 opakowanie
oliwa3 łyżki
sok z cytryny3 łyżki
ser mozarella1 sztuka
oliwa z oliwek50 mililitrów
pomidory cherry 10 sztuk
opakowanie mix sałat1 sztuka
bagietka - kromki6 sztuk
Przygotowanie
Krok 1
Czerstwą bagietkę pokrój w cienkie plastry i ułóż je na dnie filiżanki. Wstaw do piekarnika na 10 minut i 160 stopni, aby chleb się wysuszył i przyjął formę koszyczka.
Krok 2
Rybę oczyść ze skóry i ości, a następnie pokrój na małe kawałki.
Krok 3
Przygotuj dresing na bazie sosu sałatkowego Knorr z oliwą i sokiem z cytryny.
Krok 4
Ser pokrój w kostkę, pomidorki przekrój na pół, dodaj suszoną żurawinę oraz mix sałat. Całość zalej przygotowanym wcześniej dresingiem i delikatnie wymieszaj.
Krok 5
Kubeczki powstałe z upieczonej bagietki ułóż na talerzu i wypełnij je przygotowaną sałatką.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl