|
Składniki | ||
śmietana | 1 łyżka | |
pomidory | 2 sztuki | |
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr | 1 łyżka | |
oliwki zielone bez pestek | 10 dekagramów | |
pieprz do smaku | ||
majonez | 2 łyżki | |
małże | 20 dekagramów | |
szparagi w słoiku | 1 sztuka |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Zagotuj wodę, wsyp do niej Przyprawę Uniwersalną Delikat Knorr i gotuj ok. 5 minut. |
Krok 2 |
Oliwki odsącz z zalewy, pomidory pokrój w kostkę. Szparagi po odsączeniu pokrój na mniejsze kawałki. |
Krok 3 |
Majonez połącz ze śmietaną i dopraw szczyptą pieprzu. |
Krok 4 |
Sos dodaj do sałatki i delikatnie połącz. Przed podaniem sałatkę schłodź. |
Autor: tommy |