|
Składniki | ||
tofu | 1 opakowanie | |
Sos sałatkowy grecki Knorr | 1 opakowanie | |
ogórek świeży | 1 sztuka | |
kapusta pekińska | 0.5 sztuk | |
marchewka | 1 sztuka | |
cebula dymka | 1 sztuka | |
kiełki | 2 łyżki | |
orzechy nerkowca | 1 łyżka | |
ziarna sezamu | 1 łyżka | |
Ketchup Hellmann's Łagodny | 4 łyżki | |
sos sojowy | 2 łyżki | |
olej | 4 łyżki |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Tofu pokrój w plastry grubości 1 centymetra. Następnie smaż na oleju. Po usmażeniu odstaw tofu na ręczniku papierowym. |
Krok 2 |
Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z ketchupem i sosem sojowym. |
Krok 3 |
Posmaruj dokładnie sosem usmażone wcześniej tofu. |
Krok 4 |
Kapustę i cebulę poszatkuj. Marchewkę pokrój w cienkie paseczki, a ogórka w plastry. |
Krok 5 |
Warzywa ułóż na półmisku. Na wierzchu połóż tofu. Na końcu posyp sałatkę orzechami, ziarnami sezamu, kiełkami i grzankami Knorr. |
Autor: przepisy.pl |