| |||||||||
| Składniki | ||
| tofu | 1 opakowanie | |
| Sos sałatkowy grecki Knorr | 1 opakowanie | |
| ogórek świeży | 1 sztuka | |
| kapusta pekińska | 0.5 sztuk | |
| marchewka | 1 sztuka | |
| cebula dymka | 1 sztuka | |
| kiełki | 2 łyżki | |
| orzechy nerkowca | 1 łyżka | |
| ziarna sezamu | 1 łyżka | |
| Ketchup Hellmann's Łagodny | 4 łyżki | |
| sos sojowy | 2 łyżki | |
| olej | 4 łyżki |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Tofu pokrój w plastry grubości 1 centymetra. Następnie smaż na oleju. Po usmażeniu odstaw tofu na ręczniku papierowym. |
| Krok 2 |
| Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z ketchupem i sosem sojowym. |
| Krok 3 |
| Posmaruj dokładnie sosem usmażone wcześniej tofu. |
| Krok 4 |
| Kapustę i cebulę poszatkuj. Marchewkę pokrój w cienkie paseczki, a ogórka w plastry. |
| Krok 5 |
| Warzywa ułóż na półmisku. Na wierzchu połóż tofu. Na końcu posyp sałatkę orzechami, ziarnami sezamu, kiełkami i grzankami Knorr. |
| Autor: przepisy.pl |