Sałatka z marynowanym tofu
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • ser tofu - 1 opakowanie
  • Sos sałatkowy Naturalnie Smaczne Grecki Knorr - 1 opakowanie
  • ogórek świeży - 1 sztuka
  • kapusta pekińska - 0.5 sztuk
  • marchewka - 1 sztuka
  • cebula dymka - 1 sztuka
  • kiełki - 2 łyżki
  • orzechy nerkowca - 1 łyżka
  • ziarna sezamu - 1 łyżka
  • Ketchup Hellmann's Łagodny - 4 łyżki
  • sos sojowy - 2 łyżki
  • olej - 4 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Ser tofu pokrój w plastry grubości 1 centymetra. Następnie smaż ser na oleju. Po usmażeniu odstaw ser na ręczniku papierowym.
  2. Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z ketchupem i sosem sojowym.
  3. Posmaruj dokładnie sosem usmażony wcześniej serek tofu.
  4. Kapustę i cebulę poszatkuj. Marchewkę pokrój w cienkie paseczki, a ogórka w plastry.
  5. Warzywa ułóż na półmisku. Na wierzchu połóż tofu. Na końcu posyp sałatkę orzechami, ziarnami sezamu, kiełkami i grzankami Knorr.