Sałatka z marynowanym tofu

9


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
tofu1 opakowanie
Sos sałatkowy grecki Knorr1 opakowanie
ogórek świeży1 sztuka
kapusta pekińska0.5 sztuk
marchewka1 sztuka
cebula dymka1 sztuka
kiełki2 łyżki
orzechy nerkowca1 łyżka
ziarna sezamu1 łyżka
Ketchup Hellmann's Łagodny4 łyżki
sos sojowy2 łyżki
olej4 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
Tofu pokrój w plastry grubości 1 centymetra. Następnie smaż na oleju. Po usmażeniu odstaw tofu na ręczniku papierowym.
Krok 2
Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z ketchupem i sosem sojowym.
Krok 3
Posmaruj dokładnie sosem usmażone wcześniej tofu.
Krok 4
Kapustę i cebulę poszatkuj. Marchewkę pokrój w cienkie paseczki, a ogórka w plastry.
Krok 5
Warzywa ułóż na półmisku. Na wierzchu połóż tofu. Na końcu posyp sałatkę orzechami, ziarnami sezamu, kiełkami i grzankami Knorr.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl