Sałatka z marynowanym tofu

15


Łatwe


15 min.


4 os.

Składniki
tofu1 opakowanie
sałata karbowana ciemna1 sztuka
sałata karbowana jasna1 sztuka
Sos sałatkowy włoski Knorr1 opakowanie
czerwona cebula1 sztuka
pomidorki cherry czerwone200 gramów
szczypiorek0.5 pęczków
groszek cukrowy150 gramów
kiełki fasoli mung100 gramów
pieczarki200 gramów
świeża kolendra0.5 pęczków
oliwa z oliwek50 mililitrów
Przygotowanie
Krok 1
Przygotuj sos sałatkowy Knorr według przepisu na opakowaniu. Pokrój pomidory w ćwiartki, cebulę w plastry, groszek cukrowy w cienkie paski.
Krok 2
Pokrój tofu w grubsze plastry, smaż na patelni do momenty, kiedy nabierze rumianego koloru. Następnie jeszcze ciepłe tofu zalej przygotowanym wcześniej sosem. Odstaw na 2 godziny.
Krok 3
Porwij sałaty, dodaj ćwiartki pomidora, plasterki cebuli, groszek cukrowy oraz kiełki. Kapelusze pieczarek surowych pokrój w bardzo cienkie plasterki. Dodaj do sałatki.
Krok 4
Wymieszaj wszystkie składniki sałatki z marynowanym tofu i pozostałym sosem. Podawaj posypane posiekanym szczypiorkiem i kolendrą.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl