Sałatka z mięsem krabowym i awokado - VIDEO

10


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
mięso krabowe z puszki lub paluszki krabowe 200 gramów
Sos sałatkowy Cezar Knorr1 opakowanie
Majonez Hellmann's Babuni3 łyżki
dojrzałe awokado3 sztuki
pomidory malinowe200 gramów
słodka kukurydza z puszki100 gramów
czarne oliwki100 gramów
jogurt naturalny50 mililitrów
pęczek natki kolendry1 sztuka
grzanki20 gramów
ser żółty starty 1 łyżka
Przygotowanie
Krok 1
Przygotuj sos sałatkowy. Wymieszaj zawartość opakowania Knorr z majonezem i startym serem.
Krok 2
Paluszki krabowe pokrój w kostkę, następnie połącz z sosem sałatkowym. Posiekaj natkę kolendry i dodaj do składników.
Krok 3
Awokado przetnij na pół i wyjmij pestkę. Za pomocą łyżki oddziel miąższ od skóry, a skórkę zachowaj. Pokrój awokado w kostkę i połącz z krabami.
Krok 4
Pomidorki pokrój w ćwiartki, oliwki przekrój na połówki, kukurydzę odcedź i dodaj do reszty składników.
Krok 5
Całość dokładnie wymieszaj. Przygotowaną sałatkę umieść w skórkach awokado.
Krok 6
Przed podaniem udekoruj sałatkę grzankami.
Autor: Piotr MurawskiPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl