Sałatka z mięsem krabowym i awokado - VIDEO
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • mięso krabowe z puszki lub paluszki krabowe - 200 gramów
  • Sos sałatkowy Cezar Knorr - 1 opakowanie
  • Majonez Hellmann's Babuni - 3 łyżki
  • dojrzałe awokado - 3 sztuki
  • pomidory malinowe - 200 gramów
  • słodka kukurydza z puszki - 100 gramów
  • czarne oliwki - 100 gramów
  • jogurt naturalny - 50 mililitrów
  • pęczek natki kolendry - 1 sztuka
  • grzanki - 20 gramów
  • ser żółty starty - 1 łyżka

Sposób przygotowania:

  1. Przygotuj sos sałatkowy. Wymieszaj zawartość opakowania Knorr z majonezem i startym serem.
  2. Paluszki krabowe pokrój w kostkę, następnie połącz z sosem sałatkowym. Posiekaj natkę kolendry i dodaj do składników.
  3. Awokado przetnij na pół i wyjmij pestkę. Za pomocą łyżki oddziel miąższ od skóry, a skórkę zachowaj. Pokrój awokado w kostkę i połącz z krabami.
  4. Pomidorki pokrój w ćwiartki, oliwki przekrój na połówki, kukurydzę odcedź i dodaj do reszty składników.
  5. Całość dokładnie wymieszaj. Przygotowaną sałatkę umieść w skórkach awokado.
  6. Przed podaniem udekoruj sałatkę grzankami.