| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Cebulę posiekać w drobną kostkę i podsmażyć na oliwie z oliwek do zeszklenia. Mięso mielone wymieszać z podsmażoną cebulą, jajkiem, przyprawą do gyrosa, słodką papryką i posiekaną pietruszką. Formować małe kuleczki oprószając je mąką. Kulki podsmażyć na oliwie z oliwek, ostudzić. |
| Krok 2 |
| Sałaty rozrywać do miski. Dodać paprykę, ogórek, kukurydzę, pomidorki koktajlowe pokrojone w ćwiartki, żółty ser i mięsne kuleczki. |
| Krok 3 |
| Sos sałatkowy wymieszać z ketchupem, oliwą z oliwek i wodą, wymieszać z sałatką, dodać bratki. |
| Krok 4 |
| Posypać grzankami. Podawać w miseczkach serowych. |
| Krok 5 |
| Miseczki serowe: Blachę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia. Ser wysypać na blachę tworząc kółka. Podpiec w 200 st.C ok. 10 min. Ser natychmiast zdjąć z papieru i włożyć do miseczek tworząc miseczki serowe, zostawić do całkowitego wystudzenia. Smacznego! |