Sałatka z mieszanki kiełków

Składniki:

  • kiełki sojowe - 150 gramów
  • Sos sałatkowy czosnkowo-ziołowy Knorr - 1 opakowanie
  • fasolka mung - 150 gramów
  • kiełki słonecznika - 150 gramów
  • papryka zielona - 1 sztuka
  • ogórek - 1 sztuka
  • cytryna - 0.5 sztuk
  • oliwa z oliwek - 6 łyżek
  • orzechy nerkowca - 70 gramów
  • sezam - 1 łyżeczka
  • wędzone tofu - 150 gramów

Sposób przygotowania:

  1. Mieszankę z kiełkami przebierz aby usunąć brzydkie lub nie świeże.
  2. Paprykę przekrój, usuń gniazda nasienne, a resztę pokrój na cienkie paski.
  3. Ogórka obierz i pokrój w słupki.
  4. Warzywa i kiełki wrzuć do miski. Dodaj orzechy i ziarna sezamu.
  5. Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z oliwą i sokiem z cytryny. Tak przygotowanym dresingiem polej sałatkę. Natychmiast podawaj z kawałkami wędzonego tofu.