Sałatka z młodych ziemniaków

16


Łatwe


45 min.


4 os.

Składniki
ziemniaki średnie4 sztuki
Przyprawa do pikantnego kurczaka Knorr2 łyżki
Sos sałatkowy francuski Knorr1 opakowanie
szparagi zielone6 sztuk
szparagi białe6 sztuk
kalarepa1 sztuka
mix sałat100 gramów
pieprz czarny mielony1 szczypta
olej5 łyżek
olej rzepakowy do smażenia
oliwa z oliwek5 łyżek
Przygotowanie
Krok 1
Ziemniaki ugotuj w mundurkach, przestudź, obierz ze skórki i pokrój w ósemki. Skrop olejem i posyp przyprawą do kurczaka. Całość wymieszaj.
Krok 2
Przełóż na pergamin i upiecz w piekarniku lub obsmaż na patelni.
Krok 3
Kalarepę obierz i pokrój w słupki. Szparagi obierz, pokrój na trzy części. Warzywa ugotuj w wodzie z odrobiną soli i cukru. Pamiętaj, by po ugotowaniu zahartować je zimną wodą lub lodem.
Krok 4
Sałaty wypłucz i osusz. Sos sałatkowy połącz ze szczyptą młotkowanego pieprzu lub mielonym pieprzem. Mieszając, sukcesywnie dolewaj olej i oliwę z oliwek. Przygotowując sałatkę, możesz użyć mix sałat Fit&Easy. Dzięki temu nie musisz kupować kilku rodzajów sałat, a tylko jedną, gotową i już umytą mieszankę.
Krok 5
Na dużym talerzu przygotuj kompozycję z bukietu sałat, szparagów, kalarepy i pieczonych ziemniaków. Całość polej przygotowanym sosem.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl