| |||||||||
| Składniki | ||
| makaron | 25 dekagramów | |
| Sos sałatkowy włoski Knorr | 1 opakowanie | |
| słoiczek kurek marynowanych | 1 sztuka | |
| mozzarella, małe kulki | 1 opakowanie | |
| czerwona papryka | 1 sztuka | |
| oliwki czarne, krojone (mały słoiczek) | 1 sztuka | |
| oliwa | 0.5 szklanek | |
| suszone oregano | 10 gramów |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Do wrzątku wrzuć makaron i gotuj przez 8 minut (lub do momentu, gdy będzie al dente). |
| Krok 2 |
| Odcedź makaron, przelej go zimną wodą i odstaw do odsączenia. |
| Krok 3 |
| Wyjmij kurki z zalewy, odsącz mozzarellę. Dodaj grzyby, ser i oliwki do makaronu. |
| Krok 4 |
| Paprykę oczyść z pestek i pokrój w drobne paski. Następnie dodaj do sałatki, całość dokładnie wymieszaj. |
| Krok 5 |
| Połącz sos Knorr z suszonym oregano i oliwą. Na koniec wymieszaj dokładnie powstały sos i polej nim sałatkę. |
| Autor: przepisy.pl |