|
Składniki | ||
makaron | 25 dekagramów | |
Sos sałatkowy włoski Knorr | 1 opakowanie | |
słoiczek kurek marynowanych | 1 sztuka | |
mozzarella, małe kulki | 1 opakowanie | |
czerwona papryka | 1 sztuka | |
oliwki czarne, krojone (mały słoiczek) | 1 sztuka | |
oliwa | 0.5 szklanek | |
suszone oregano | 10 gramów |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Do wrzątku wrzuć makaron i gotuj przez 8 minut (lub do momentu, gdy będzie al dente). |
Krok 2 |
Odcedź makaron, przelej go zimną wodą i odstaw do odsączenia. |
Krok 3 |
Wyjmij kurki z zalewy, odsącz mozzarellę. Dodaj grzyby, ser i oliwki do makaronu. |
Krok 4 |
Paprykę oczyść z pestek i pokrój w drobne paski. Następnie dodaj do sałatki, całość dokładnie wymieszaj. |
Krok 5 |
Połącz sos Knorr z suszonym oregano i oliwą. Na koniec wymieszaj dokładnie powstały sos i polej nim sałatkę. |
Autor: przepisy.pl |