Sałatka z mozzarellą i kurkami

4


Łatwe


15 min.


2 os.

Składniki
makaron25 dekagramów
Sos sałatkowy włoski Knorr1 opakowanie
słoiczek kurek marynowanych1 sztuka
mozzarella, małe kulki1 opakowanie
czerwona papryka1 sztuka
oliwki czarne, krojone (mały słoiczek)1 sztuka
oliwa0.5 szklanek
Oregano z Turcji Knorr10 gramów
Przygotowanie
Krok 1
Do wrzątku wrzuć makaron i gotuj przez 8 minut (lub do momentu, gdy będzie al dente).
Krok 2
Odcedź makaron, przelej go zimną wodą i odstaw do odsączenia.
Krok 3
Wyjmij kurki z zalewy, odsącz mozzarellę. Dodaj grzyby, ser i oliwki do makaronu.
Krok 4
Paprykę oczyść z pestek i pokrój w drobne paski. Następnie dodaj do sałatki, całość dokładnie wymieszaj.
Krok 5
Połącz sos Knorr z suszonym oregano i oliwą. Na koniec wymieszaj dokładnie powstały sos i polej nim sałatkę.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl