Sałatka z mozzarellą i kurkami
  • 15 minut
  • 2 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • makaron - 25 dekagramów
  • Sos sałatkowy włoski Knorr - 1 opakowanie
  • słoiczek kurek marynowanych - 1 sztuka
  • mozzarella, małe kulki - 1 opakowanie
  • czerwona papryka - 1 sztuka
  • oliwki czarne, krojone (mały słoiczek) - 1 sztuka
  • oliwa - 0.5 szklanek
  • Oregano z Turcji Knorr - 10 gramów

Sposób przygotowania:

  1. Do wrzątku wrzuć makaron i gotuj przez 8 minut (lub do momentu, gdy będzie al dente).
  2. Odcedź makaron, przelej go zimną wodą i odstaw do odsączenia.
  3. Wyjmij kurki z zalewy, odsącz mozzarellę. Dodaj grzyby, ser i oliwki do makaronu.
  4. Paprykę oczyść z pestek i pokrój w drobne paski. Następnie dodaj do sałatki, całość dokładnie wymieszaj.
  5. Połącz sos Knorr z suszonym oregano i oliwą. Na koniec wymieszaj dokładnie powstały sos i polej nim sałatkę.