Sałatka z oliwkami i kukurydzą do mięsa i ryby
  • 30 minut
  • 2 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • sałata lodowa - 1 sztuka
  • pomidor - 1 sztuka
  • ogórek - 1 sztuka
  • papryka czerwona - 1 sztuka
  • cebula czerwona - 1 sztuka
  • oliwki zielone - 50 gramów
  • kukurydza z puszki - 4 łyżki
  • śmietana 12 lub 18 % - 3 łyżki
  • majonez - 2 łyżki
  • ocet balsamiczny - 1 łyżka
  • sezam prażony - 2 łyżeczki
  • Sos sałatkowy Cezar Knorr - 1 opakowanie

Sposób przygotowania:

  1. śmietanę wymieszać z majonezem i sosem Cezar. Dodać łyżkę octu balsamicznego.
  2. Sałatę umyć i porwać na kawałki.
  3. Pomidora umyć, sparzyć i pokroić na plasterki.
  4. Ogórek umyty pokroić w słupki.
  5. Umytą paprykę pokroić w słupki. Cebulę obrać i pokroić w krążki.
  6. Wszystkie składniki przełożyć do miski. Posypać prażonym sezamem i skropić przygotowanym sosem.