Sałatka z paluszkami krabowymi i grejpfrutem

2


Łatwe


15 min.


2 os.

Składniki
awokado1 sztuka
jogurt naturalny2 łyżki
Sos sałatkowy Cezar Knorr1 opakowanie
mix sałat1 opakowanie
ketchup1 łyżeczka
majonez4 łyżki
paluszki krabowe surimi100 gramów
grejpfrut czerwony1 sztuka
granat1 sztuka
Przygotowanie
Krok 1
Sałaty roskładamy na dużym talerzu, grejpfruta obieramy i filetujemy na cząstki usuwając wszystkie białe błonki. Awokado obieramy i kroimy na cienkie plasterki. Z granatu wydrążamy pestki. Paluszki krabowe kroimy wzdłuż na 4 części.
Krok 2
Na sałacie układamy awokado, grejpfruta i paluszki krabowe. całość posypujemy pestkami granatu. Sos sałatkowy mieszamy z majonezem, jogurtem i ketchupem. Sałatkę polewamy przygotowanym sosem przed samym podaniem.
Autor: AngiePrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl