|
Składniki | ||
awokado | 1 sztuka | |
jogurt naturalny | 2 łyżki | |
Sos sałatkowy Cezar Knorr | 1 opakowanie | |
mix sałat | 1 opakowanie | |
ketchup | 1 łyżeczka | |
majonez | 4 łyżki | |
paluszki krabowe surimi | 100 gramów | |
grejpfrut czerwony | 1 sztuka | |
granat | 1 sztuka |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Sałaty roskładamy na dużym talerzu, grejpfruta obieramy i filetujemy na cząstki usuwając wszystkie białe błonki. Awokado obieramy i kroimy na cienkie plasterki. Z granatu wydrążamy pestki. Paluszki krabowe kroimy wzdłuż na 4 części. |
Krok 2 |
Na sałacie układamy awokado, grejpfruta i paluszki krabowe. całość posypujemy pestkami granatu. Sos sałatkowy mieszamy z majonezem, jogurtem i ketchupem. Sałatkę polewamy przygotowanym sosem przed samym podaniem. |
Autor: Angie |