Sałatka z paluszkami krabowymi i grejpfrutem
  • 15 minut
  • 2 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • mix sałat - 1 opakowanie
  • paluszki krabowe surimi - 100 gramów
  • grejpfrut czerwony - 1 sztuka
  • awokado - 1 sztuka
  • granat - 1 sztuka
  • majonez - 4 łyżki
  • jogurt naturalny - 2 łyżki
  • ketchup - 1 łyżeczka
  • Sos sałatkowy Cezar Knorr - 1 opakowanie

Sposób przygotowania:

  1. Sałaty roskładamy na dużym talerzu, grejpfruta obieramy i filetujemy na cząstki usuwając wszystkie białe błonki. Awokado obieramy i kroimy na cienkie plasterki. Z granatu wydrążamy pestki. Paluszki krabowe kroimy wzdłuż na 4 części.
  2. Na sałacie układamy awokado, grejpfruta i paluszki krabowe. całość posypujemy pestkami granatu. Sos sałatkowy mieszamy z majonezem, jogurtem i ketchupem. Sałatkę polewamy przygotowanym sosem przed samym podaniem.