| |||||||||
| Składniki | ||
| awokado | 1 sztuka | |
| jogurt naturalny | 2 łyżki | |
| Sos sałatkowy Cezar Knorr | 1 opakowanie | |
| mix sałat | 1 opakowanie | |
| ketchup | 1 łyżeczka | |
| majonez | 4 łyżki | |
| paluszki krabowe surimi | 100 gramów | |
| grejpfrut czerwony | 1 sztuka | |
| granat | 1 sztuka |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Sałaty roskładamy na dużym talerzu, grejpfruta obieramy i filetujemy na cząstki usuwając wszystkie białe błonki. Awokado obieramy i kroimy na cienkie plasterki. Z granatu wydrążamy pestki. Paluszki krabowe kroimy wzdłuż na 4 części. |
| Krok 2 |
| Na sałacie układamy awokado, grejpfruta i paluszki krabowe. całość posypujemy pestkami granatu. Sos sałatkowy mieszamy z majonezem, jogurtem i ketchupem. Sałatkę polewamy przygotowanym sosem przed samym podaniem. |
| Autor: Angie |