Sałatka z papryki i sera camembert ze świeżym szczypiorkiem
  • 15 minut
  • 1 osoba
  • Łatwe

Składniki:

  • czerwona papryka - 0.5 sztuk
  • pieczarki - 4 sztuki
  • szczypiorek - 0.5 pęczków
  • ser camembert - 0.3 sztuk
  • Sos sałatkowy paprykowo-ziołowy Knorr - 1 opakowanie
  • oliwa - 2 łyżki
  • masło - 1 łyżka
  • pieprz - 1 szczypta
  • ząbek czosnku - 1 sztuka
  • sól - 1 szczypta
  • sałata liście - 2 sztuki

Sposób przygotowania:

  1. Oliwę połącz z przekrojonym na pół ząbkiem czosnku i zawartością opakowania sosu sałatkowego Knorr.
  2. Pieczarki pokrój w plastry, podsmaż na łyżce masła, aż odparuje z nich woda.
  3. Paprykę pokrój w paseczki i podsmaż na łyżce oliwy aż lekko zmięknie. Posyp wszystko odrobiną soli.
  4. Na talerz połóż dwa liście sałaty. Na środku ułóż kopczyk z ciepłych jeszcze pasków papryki, następnie koło papryki zaczynając od góry ułóż plastry pieczarek.
  5. Ser pokrój w kawałki i rozłóż na sałatce. Pod wpływem ciepła zacznie się rozpuszczać.
  6. Całość posyp obficie posiekanym szczypiorkiem. Z sosu wyjmij czosnek i polej nim sałatkę.