Sałatka z pęczaku, z warzywami i wędzonym kurczakiem
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • pęczak - 150 gramów
  • Sos sałatkowy paprykowo-ziołowy Knorr - 1 opakowanie
  • kurczak wędzony - 100 gramów
  • świeży ogórek - 0.5 sztuk
  • pomidor - 1 sztuka
  • czerwona cebula - 1 sztuka
  • olej - 3 łyżki
  • woda - 3 łyżki
  • cytryna do dekoracji

Sposób przygotowania:

  1. Pęczak ugotuj według wskazówek umieszczonych na opakowaniu a następnie wystudź. Przygotuj aromatyczny, paprykowo – ziołowy sos mieszając zawartość opakowania Knorr z 3 łyżkami wody oraz olejem.
  2. Mięso kurczaka oraz ogórka, pomidora i cebulę pokrój w jednakowej wielkości niewielką kostkę.
  3. W misce połącz ugotowany pęczak oraz pozostałe, pokrojone składniki. Dodaj przygotowany sos i wszystko razem wymieszaj. Gotową sałatkę przełóż do salaterki i udekoruj listkami świeżych ziół. Podawaj z cząstkami cytryny.