Sałatka z pęczaku, z warzywami i wędzonym kurczakiem

13


Łatwe


25 min.


4 os.

Składniki
pęczak150 gramów
Sos sałatkowy włoski Knorr1 opakowanie
kurczak wędzony100 gramów
świeży ogórek0.5 sztuk
pomidor1 sztuka
czerwona cebula1 sztuka
olej3 łyżki
woda3 łyżki
cytryna do dekoracji
Przygotowanie
Krok 1
Pęczak ugotuj według wskazówek umieszczonych na opakowaniu a następnie wystudź. Przygotuj aromatyczny, paprykowo – ziołowy sos mieszając zawartość opakowania Knorr z 3 łyżkami wody oraz olejem.
Krok 2
Mięso kurczaka oraz ogórka, pomidora i cebulę pokrój w jednakowej wielkości niewielką kostkę.
Krok 3
W misce połącz ugotowany pęczak oraz pozostałe, pokrojone składniki. Dodaj przygotowany sos i wszystko razem wymieszaj. Gotową sałatkę przełóż do salaterki i udekoruj listkami świeżych ziół. Podawaj z cząstkami cytryny.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl