Sałatka z pęczaku, z warzywami i wędzonym kurczakiem
przepisy.pl
30 minut
4 osoby
Łatwe
Składniki:
pęczak - 150 gramów
Sos sałatkowy paprykowo-ziołowy Knorr - 1 opakowanie
kurczak wędzony - 100 gramów
świeży ogórek - 0.5 sztuk
pomidor - 1 sztuka
czerwona cebula - 1 sztuka
olej - 3 łyżki
woda - 3 łyżki
cytryna do dekoracji
Sposób przygotowania:
Pęczak ugotuj według wskazówek umieszczonych na opakowaniu a następnie wystudź. Przygotuj aromatyczny, paprykowo – ziołowy sos mieszając zawartość opakowania Knorr z 3 łyżkami wody oraz olejem.
Mięso kurczaka oraz ogórka, pomidora i cebulę pokrój w jednakowej wielkości niewielką kostkę.
W misce połącz ugotowany pęczak oraz pozostałe, pokrojone składniki. Dodaj przygotowany sos i wszystko razem wymieszaj. Gotową sałatkę przełóż do salaterki i udekoruj listkami świeżych ziół. Podawaj z cząstkami cytryny.