Sałatka z pieczarkami, fetą i sosem cezar
  • 45 minut
  • 2 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • mix sałat - 250 gramów
  • pierś z kurczaka - 1 sztuka
  • pieczarki - 200 gramów
  • pomidor - 1 sztuka
  • feta - 50 gramów
  • jogurt naturalny - 100 gramów
  • pieprz - 1 szczypta
  • sos sojowy - 1 łyżeczka
  • oliwa - 2 łyżeczki
  • Sos sałatkowy Cezar Knorr - 1 opakowanie
  • Przyprawa do kurczaka Knorr - 1 łyżeczka

Sposób przygotowania:

  1. Pierś z kurczaka opłucz, osusz i posyp pieprzem oraz przyprawą do kurczaka Knorr. Zawiń w folię aluminiową i upiecz- 25 minut w 180 stopniach Celsjusza. Gdy ostygnie pokrój w mniejsze kawałki. Sałaty opłucz pod bieżącą wodą i odstaw na durszlaku do obeschnięcia.
  2. Pomidor umyj i pokrój w kostkę. Pieczarki umyj, pokrój w ćwiartki, wymieszaj z sosem sojowym i obsmaż na średnim ogniu do zrumienia.
  3. W misce wymieszaj warzywa i grzyby. Dodaj kurczaka i rozkrusz fetę. Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z jogurtem.
  4. Sałatkę przełóż na talerze, polej sosem i posyp grzankami.