Sałatka z pieczonymi warzywami

4


Łatwe


60 min.


4 os.

Składniki
pasternak200 gramów
marchewka200 gramów
Sos sałatkowy włoski Knorr1 opakowanie
sałata rzymska1 sztuka
oliwa z oliwek80 mililitrów
olej rzepakowy 2 łyżki
tuńczyk z puszki w oleju1 opakowanie
jajka na twardo2 sztuki
kawałek bagietki
Przygotowanie
Krok 1
Oliwę z oliwek wymieszaj z sosem sałatkowym oraz trzema łyżkami przegotowanej wody.
Krok 2
Marchew i pasternak posmaruj olejem, delikatnie dopraw z wierzchu solą i pieprzem. Upiecz w piekarniku do miękkości (160°C - 45 minut). Upieczone warzywa obierz i przekrój wzdłuż na pół, a następnie pokrój w półcentymetrowe plastry.
Krok 3
Sałatę porwij na mniejsze kawałki, razem z warzywami wymieszaj z dresingiem i przełóż do miski.
Krok 4
Na wierzch sałatki pokrusz tuńczyka z puszki, dodaj pokrojone jaja.
Krok 5
Podawaj z kawałkiem upieczonej bagietki.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl