Sałatka z pikantną cielęciną

4


Łatwe


60 min.


4 os.

Składniki
Marynata:
woda2 łyżki
świeżo mielony czarny pieprz
Sos sałatkowy włoski Knorr1 opakowanie
starty świeży imbir1 szczypta
olej rzepakowy 2 łyżki
Pozostałe:
szczypiorek1 pęczek
Marynata:
rozgnieciony ząbek czosnku1 sztuka
sos Worchester (ewentualnie jasny sojowy) 2 łyżki
ocet z czerwonego wina 2 łyżki
pasta z ostrej papryki 1 łyżka
Pozostałe:
sznycel cielęcy 1 kilogram
długi ogórek300 gramów
pomidory koktajlowe2 szklanki
rukola liście
Przygotowanie
Krok 1
Pokrój cielęcinę w cienkie plastry. Następnie wymieszaj składniki marynaty i umieść w niej cielęcinę.
Krok 2
Odstaw mięso na około 30 minut, po czym odsącz i smaż bez tłuszczu na teflonowej patelni. Odstaw do wystygnięcia.
Krok 3
Pokrój ogórka w cienkie plastry, a pomidory w połówki. Pozostaw 2 gałązki szczypiorku do dekoracji, resztę zaś posiekaj.
Krok 4
Przygotuj Sos sałatkowy paprykowo-ziołowy Knorr zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Krok 5
Tuż przed podaniem sałatki wymieszaj ogórki z pomidorami, cielęciną, szczypiorkiem oraz rukolą. Następnie podziel je na porcje, a każdą z nich polej łyżką sosu i udekoruj szczypiorkiem. Dopraw do smaku, jeśli uznasz, że jest to konieczne.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl