|
Składniki | ||
sałata lodowa | 400 gramów | |
pomidorki koktajlowe | 600 gramów | |
ogórek | 2 sztuki | |
średnia cebula | 2 sztuki | |
polędwica sopocka | 200 gramów | |
jogurt naturalny 2% | 240 gramów | |
ząbek czosnku | 4 sztuki | |
kromka chleba żytniego pełnoziarnistego | 4 sztuki |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Umytą, osuszoną i podzieloną na kawałki sałatę umieść w dużej misce. |
Krok 2 |
Umytego i obranego ogórka pokrój na kawałki i posyp na sałatę. |
Krok 3 |
Umyte pomidorki pokrój na połówki i wyłóż na sałatę. |
Krok 4 |
Oczyszczoną cebulę pokrój na cieniutkie półksiężyce i posyp na sałatę. |
Krok 5 |
Pokrojoną w kostkę polędwicę dołóż do reszty składników i wymieszaj. |
Krok 6 |
Całość polej jogurtem wymieszanym z przeciśniętym czosnkiem. Podawaj z pieczywem. |
Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz |