Sałatka z polędwicą sopocką

8


Średnie


15 min.


4 os.

Składniki
sałata lodowa400 gramów
pomidorki koktajlowe600 gramów
ogórek2 sztuki
średnia cebula2 sztuki
polędwica sopocka 200 gramów
jogurt naturalny 2%240 gramów
ząbek czosnku4 sztuki
kromka chleba żytniego pełnoziarnistego4 sztuki
Przygotowanie
Krok 1
Umytą, osuszoną i podzieloną na kawałki sałatę umieść w dużej misce.
Krok 2
Umytego i obranego ogórka pokrój na kawałki i posyp na sałatę.
Krok 3
Umyte pomidorki pokrój na połówki i wyłóż na sałatę.
Krok 4
Oczyszczoną cebulę pokrój na cieniutkie półksiężyce i posyp na sałatę.
Krok 5
Pokrojoną w kostkę polędwicę dołóż do reszty składników i wymieszaj.
Krok 6
Całość polej jogurtem wymieszanym z przeciśniętym czosnkiem. Podawaj z pieczywem.
Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-MiroszPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl