| |||||||||
| Składniki | ||
| sałata lodowa | 400 gramów | |
| pomidorki koktajlowe | 600 gramów | |
| ogórek | 2 sztuki | |
| średnia cebula | 2 sztuki | |
| polędwica sopocka | 200 gramów | |
| jogurt naturalny 2% | 240 gramów | |
| ząbek czosnku | 4 sztuki | |
| kromka chleba żytniego pełnoziarnistego | 4 sztuki |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Umytą, osuszoną i podzieloną na kawałki sałatę umieść w dużej misce. |
| Krok 2 |
| Umytego i obranego ogórka pokrój na kawałki i posyp na sałatę. |
| Krok 3 |
| Umyte pomidorki pokrój na połówki i wyłóż na sałatę. |
| Krok 4 |
| Oczyszczoną cebulę pokrój na cieniutkie półksiężyce i posyp na sałatę. |
| Krok 5 |
| Pokrojoną w kostkę polędwicę dołóż do reszty składników i wymieszaj. |
| Krok 6 |
| Całość polej jogurtem wymieszanym z przeciśniętym czosnkiem. Podawaj z pieczywem. |
| Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz |