Sałatka z pomidorami i oliwkami
  • 15 minut
  • 5 osób
  • Łatwe

Składniki:

  • oliwki czarne - 1 opakowanie
  • oliwki zielone - 1 opakowanie
  • Sos sałatkowy Naturalnie Smaczne Rozmaryn z maliną Knorr - 1 opakowanie
  • ząbki czosnku - 2 sztuki
  • pomidory z puszki - 1 opakowanie
  • świeża bazylia - 1 pęczek
  • rozmaryn - 1 sztuka
  • oliwa z oliwek - 4 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Rozgrzej oliwę z oliwek i podsmaż odcedzone oliwki.
  2. Dodaj drobno posiekany czosnek i smaż jeszcze kilka minut.
  3. Następnie wlej pomidory z puszki i całość duś, aż płyn lekko odparuje i potrawa zrobi się gęsta.
  4. Jak pomidory lekko ostygną, dodaj sos sałatkowy Knorr i całość dokładnie wymieszaj.
  5. Sałatkę dopraw posiekanymi igiełkami rozmarynu oraz bazylią i dokładnie wymieszaj. Przełóż do słoika. Odstaw do lodówki na co najmniej 2 godziny. Podawaj do mięs i ryb.