| |||||||||
| Składniki | ||
| oliwki czarne | 120 gramów | |
| oliwki zielone | 120 gramów | |
| ser feta | 1 opakowanie | |
| pomidorki koktajlowe | 200 gramów | |
| świeża bazylia | 0.5 pęczków | |
| Sos sałatkowy francuski Knorr | 1 opakowanie | |
| czerwona cebula | 1 sztuka | |
| olej z pestek winogron | 6 łyżek | |
| woda | 3 łyżki | |
| suszone oregano | 1 szczypta | |
| cytryna | 1 sztuka | |
| grzanki z bagietki do podania |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Oliwki i pomidorki przekrój na pół. |
| Krok 2 |
| Cebulę pokrój w piórka. |
| Krok 3 |
| W misce wymieszaj sos sałatkowy Knorr z olejem, wodą, sokiem z cytryny i porwanymi listkami bazylii. |
| Krok 4 |
| Dodaj oliwki, pomidorki i cebulę. Całość delikatnie wymieszaj. |
| Krok 5 |
| Fetę pokrój w kostkę lub pokrusz i połóż na wierzchu sałatki. |
| Krok 6 |
| Całość posyp suszonym oregano i udekoruj kilkoma listkami bazylii. Podawaj z grzanką. |
| Autor: przepisy.pl |