Sałatka z pomidorami i serem feta
  • 15 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • oliwki czarne - 120 gramów
  • oliwki zielone - 120 gramów
  • ser feta - 1 opakowanie
  • pomidorki koktajlowe - 200 gramów
  • świeża bazylia - 0.5 pęczków
  • Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorr - 1 opakowanie
  • czerwona cebula - 1 sztuka
  • olej z pestek winogron - 6 łyżek
  • woda - 3 łyżki
  • Oregano z Turcji Knorr - 1 szczypta
  • cytryna - 1 sztuka
  • grzanki z bagietki do podania

Sposób przygotowania:

  1. Oliwki i pomidorki przekrój na pół.
  2. Cebulę pokrój w piórka.
  3. W misce wymieszaj sos sałatkowy Knorr z olejem, wodą, sokiem z cytryny i porwanymi listkami bazylii.
  4. Dodaj oliwki, pomidorki i cebulę. Całość delikatnie wymieszaj.
  5. Fetę pokrój w kostkę lub pokrusz i połóż na wierzchu sałatki.
  6. Całość posyp suszonym oregano i udekoruj kilkoma listkami bazylii. Podawaj z grzanką.