|
Składniki | ||
oliwki czarne | 120 gramów | |
oliwki zielone | 120 gramów | |
ser feta | 1 opakowanie | |
pomidorki koktajlowe | 200 gramów | |
świeża bazylia | 0.5 pęczków | |
Sos sałatkowy francuski Knorr | 1 opakowanie | |
czerwona cebula | 1 sztuka | |
olej z pestek winogron | 6 łyżek | |
woda | 3 łyżki | |
suszone oregano | 1 szczypta | |
cytryna | 1 sztuka | |
grzanki z bagietki do podania |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Oliwki i pomidorki przekrój na pół. |
Krok 2 |
Cebulę pokrój w piórka. |
Krok 3 |
W misce wymieszaj sos sałatkowy Knorr z olejem, wodą, sokiem z cytryny i porwanymi listkami bazylii. |
Krok 4 |
Dodaj oliwki, pomidorki i cebulę. Całość delikatnie wymieszaj. |
Krok 5 |
Fetę pokrój w kostkę lub pokrusz i połóż na wierzchu sałatki. |
Krok 6 |
Całość posyp suszonym oregano i udekoruj kilkoma listkami bazylii. Podawaj z grzanką. |
Autor: przepisy.pl |