Sałatka z pomidorami i serem feta

2


Łatwe


15 min.


4 os.

Składniki
oliwki czarne120 gramów
oliwki zielone120 gramów
ser feta1 opakowanie
pomidorki koktajlowe200 gramów
świeża bazylia0.5 pęczków
Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorr1 opakowanie
czerwona cebula1 sztuka
olej z pestek winogron6 łyżek
woda3 łyżki
Oregano z Turcji Knorr1 szczypta
cytryna1 sztuka
grzanki z bagietki do podania
Przygotowanie
Krok 1
Oliwki i pomidorki przekrój na pół.
Krok 2
Cebulę pokrój w piórka.
Krok 3
W misce wymieszaj sos sałatkowy Knorr z olejem, wodą, sokiem z cytryny i porwanymi listkami bazylii.
Krok 4
Dodaj oliwki, pomidorki i cebulę. Całość delikatnie wymieszaj.
Krok 5
Fetę pokrój w kostkę lub pokrusz i połóż na wierzchu sałatki.
Krok 6
Całość posyp suszonym oregano i udekoruj kilkoma listkami bazylii. Podawaj z grzanką.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl