Sałatka z pomidorów po indyjsku
  • 15 minut
  • 6 osób
  • Łatwe

Składniki:

  • pomidory - 500 gramów
  • Sos sałatkowy czosnkowy Knorr
  • cebula - 1 sztuka
  • świeży imbir - 100 gramów
  • garam masala - 1 łyżeczka
  • oliwa z oliwek - 3 łyżki
  • cytryny - 2 sztuki

Sposób przygotowania:

  1. Obierz imbir i pokrój w cienkie paski, cebulę w plasterki, a z cytryn wyciśnij sok.
  2. Do imbiru dodaj cebulę, sok z cytryn i dobrze wymieszaj.
  3. Pomidory sparz, obierz ze skórki i pokrój w plasterki. Dodaj do nich cebulę z imbirem, oliwę wymieszana z sosem sałatkowym Knorr i wymieszaj.
  4. Posyp garam masalą i włóż do lodówki. Podawaj dobrze schłodzone.