Sałatka z pora

49


Łatwe


25 min.


4 os.

Składniki
por1 sztuka
Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy z gorczycą Knorr1 opakowanie
jabłko0.5 sztuk
jajko przepiórcze 6 sztuk
kiełki słonecznika, garstka
czarnuszka1 łyżeczka
sok z cytryny3 łyżki
olej3 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
Pora przekrój wzdłuż na pół, a następnie pokrój w poprzek na cienkie paski. Jajka ugotuj na twardo (3 minuty), wystudź, obierz i przekrój na połówki. Jabłko obierz i pokrój w cienkie paski.
Krok 2
Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z sokiem z cytryny oraz olejem.
Krok 3
Pora połącz z pokrojonym jabłkiem, polej przygotowanym sosem sałatkowym i wymieszaj – przełóż do salaterki.
Krok 4
Na wierzchu sałatki rozłóż kiełki słonecznika, a następnie posyp czarnuszką. Na koniec ułóż połówki jajek przepiórczych i podawaj.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl