Sałatka z pora
  • 15 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • por - 1 sztuka
  • Sos sałatkowy Naturalnie smaczne Koperkowo-ziołowy z gorczycą Knorr - 1 opakowanie
  • jabłko - 0.5 sztuk
  • jajko przepiórcze - 6 sztuk
  • kiełki słonecznika, garstka
  • czarnuszka - 1 łyżeczka
  • sok z cytryny - 3 łyżki
  • olej - 3 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Pora przekrój wzdłuż na pół, a następnie pokrój w poprzek na cienkie paski. Jajka ugotuj na twardo (3 minuty), wystudź, obierz i przekrój na połówki. Jabłko obierz i pokrój w cienkie paski.
  2. Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z sokiem z cytryny oraz olejem.
  3. Pora połącz z pokrojonym jabłkiem, polej przygotowanym sosem sałatkowym i wymieszaj – przełóż do salaterki.
  4. Na wierzchu sałatki rozłóż kiełki słonecznika, a następnie posyp czarnuszką. Na koniec ułóż połówki jajek przepiórczych i podawaj.