|
Składniki | ||
por | 2 sztuki | |
jajko na twardo | 4 sztuki | |
ząbek czosnku | 2 sztuki | |
filety anchois w oliwie (odcedzone) | 6 sztuk | |
pomidorki daktylowe | 10 sztuk | |
papryczka chili | 1 sztuka | |
Sos sałatkowy czosnkowo-ziołowy Knorr | 1 opakowanie |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Pory oczyszczamy. Kroimy w plasterki. Przekładamy na sito i przelewamy wrzątkiem. |
Krok 2 |
Miąższ papryczki chili, czosnek i anchois drobno kroimy. Mieszamy z sosem sałatkowym przygotowanym według przepisu na opakowaniu i porem. |
Krok 3 |
Rozkładamy sałatkę na talerze. Na wierzchu układamy plasterki jajek i pomidorki pokrojone na połówki. |
Autor: blue_megi blue_megi |