| |||||||||
| Składniki | ||
| por | 2 sztuki | |
| jajko na twardo | 4 sztuki | |
| ząbek czosnku | 2 sztuki | |
| filety anchois w oliwie (odcedzone) | 6 sztuk | |
| pomidorki daktylowe | 10 sztuk | |
| papryczka chili | 1 sztuka | |
| Sos sałatkowy czosnkowo-ziołowy Knorr | 1 opakowanie |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Pory oczyszczamy. Kroimy w plasterki. Przekładamy na sito i przelewamy wrzątkiem. |
| Krok 2 |
| Miąższ papryczki chili, czosnek i anchois drobno kroimy. Mieszamy z sosem sałatkowym przygotowanym według przepisu na opakowaniu i porem. |
| Krok 3 |
| Rozkładamy sałatkę na talerze. Na wierzchu układamy plasterki jajek i pomidorki pokrojone na połówki. |
| Autor: blue_megi blue_megi |