Przygotowanie |
Krok 1 |
Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę 1x1 cm i ugotuj do miękkości, wystudź. Jajka ugotuj na twardo, wystudź, obierz i pokrój również w kostkę. Groszek sparz krótko we wrzącej wodzie. |
Krok 2 |
Majonez połącz z jogurtem, dodaj musztardę, wyciśnij sok z cytryny i dodaj 1 łyżeczkę oraz pieprz Knorr, wymieszaj. Pstrąga połam na mniejsze kawałki, ogórki pokrój w kostkę, a cebulę pokrój w cienkie krążki. |
Krok 3 |
W misce połącz pokrojone ziemniaki, jajka, groszek oraz ogórki. Dodaj majonez i delikatnie wymieszaj. Sałatkę przełóż do salaterki lub słoiczków. Na wierzchu sałatki rozłóż kawałki ryby i krążki cebuli. |
Krok 4 |
Gorczycę upraż na suchej rozgrzanej patelni. Sałatkę posyp prażoną gorczycą, udekoruj gałązkami koperku i podawaj. |