Sałatka z pstrągiem wędzonym

12


Łatwe


20 min.


4 os.

Składniki
ziemniaki4 sztuki
gorczyca2 łyżki
pieprz czarny mielony1 szczypta
Majonez Hellmann’s Original2 łyżki
jogurt naturalny2 łyżki
jajka4 sztuki
pstrąg wędzony100 gramów
groszek zielony mrożony2 łyżki
cebula czerwona1 sztuka
ogórek konserwowy2 sztuki
musztarda1 łyżeczka
koperek0.5 pęczków
cytryna1 sztuka
Przygotowanie
Krok 1
Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę 1x1 cm i ugotuj do miękkości, wystudź. Jajka ugotuj na twardo, wystudź, obierz i pokrój również w kostkę. Groszek sparz krótko we wrzącej wodzie.
Krok 2
Majonez połącz z jogurtem, dodaj musztardę, wyciśnij sok z cytryny i dodaj 1 łyżeczkę oraz pieprz Knorr, wymieszaj. Pstrąga połam na mniejsze kawałki, ogórki pokrój w kostkę, a cebulę pokrój w cienkie krążki.
Krok 3
W misce połącz pokrojone ziemniaki, jajka, groszek oraz ogórki. Dodaj majonez i delikatnie wymieszaj. Sałatkę przełóż do salaterki lub słoiczków. Na wierzchu sałatki rozłóż kawałki ryby i krążki cebuli.
Krok 4
Gorczycę upraż na suchej rozgrzanej patelni. Sałatkę posyp prażoną gorczycą, udekoruj gałązkami koperku i podawaj.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl