Sałatka z pstrągiem wędzonym
  • 20 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • ziemniaki - 4 sztuki
  • Gorczyca z Kanady Knorr - 2 łyżki
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr - 1 szczypta
  • Majonez Hellmann's Oryginalny - 2 łyżki
  • jogurt naturalny - 2 łyżki
  • jajka - 4 sztuki
  • pstrąg wędzony - 100 gramów
  • groszek zielony mrożony - 2 łyżki
  • cebula czerwona - 1 sztuka
  • ogórek konserwowy - 2 sztuki
  • musztarda - 1 łyżeczka
  • koperek - 0.5 pęczków
  • cytryna - 1 sztuka

Sposób przygotowania:

  1. Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę 1x1 cm i ugotuj do miękkości, wystudź. Jajka ugotuj na twardo, wystudź, obierz i pokrój również w kostkę. Groszek sparz krótko we wrzącej wodzie.
  2. Majonez połącz z jogurtem, dodaj musztardę, wyciśnij sok z cytryny i dodaj 1 łyżeczkę oraz pieprz Knorr, wymieszaj. Pstrąga połam na mniejsze kawałki, ogórki pokrój w kostkę, a cebulę pokrój w cienkie krążki.
  3. W misce połącz pokrojone ziemniaki, jajka, groszek oraz ogórki. Dodaj majonez i delikatnie wymieszaj. Sałatkę przełóż do salaterki lub słoiczków. Na wierzchu sałatki rozłóż kawałki ryby i krążki cebuli.
  4. Gorczycę upraż na suchej rozgrzanej patelni. Sałatkę posyp prażoną gorczycą, udekoruj gałązkami koperku i podawaj.