Sałatka z rolmopsami i marynowanymi pieczarkami
  • 15 minut
  • 2 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • marchew - 1 sztuka
  • kapusta pekińska - 0.25 sztuk
  • rolmopsy - 2 sztuki
  • marynowane pieczarki - 10 sztuk
  • posiekany świeży majeranek - 1 łyżka
  • jogurt naturalny - 5 łyżek
  • Sos sałatkowy czosnkowo-ziołowy Knorr - 1 sztuka

Sposób przygotowania:

  1. Kapustę pekińska obrać z zewnętrznych brzydkich liści i poszatkować drobno. Marchew obrać, zetrzeć na tarce jarzynowej o grubych oczkach.
  2. Rolmopsy pokroić w mniejsze kawałki, dodać do warzyw. Marynowane pieczarki odsączyć z zalewy, można przekroić na pół lub w ćwiartki, dodać do sałatki. Dodać świeży majeranek.
  3. Jogurt naturalny wymieszać z sosem, polać sałatkę i wymieszać.