Sałatka z rolmopsami i marynowanymi pieczarkami

0


Łatwe


15 min.


2 os.

Składniki
marchew1 sztuka
jogurt naturalny5 łyżek
kapusta pekińska0.25 sztuk
Sos sałatkowy czosnkowo-ziołowy Knorr1 sztuka
marynowane pieczarki10 sztuk
posiekany świeży majeranek1 łyżka
rolmopsy 2 sztuki
Przygotowanie
Krok 1
Kapustę pekińska obrać z zewnętrznych brzydkich liści i poszatkować drobno. Marchew obrać, zetrzeć na tarce jarzynowej o grubych oczkach.
Krok 2
Rolmopsy pokroić w mniejsze kawałki, dodać do warzyw. Marynowane pieczarki odsączyć z zalewy, można przekroić na pół lub w ćwiartki, dodać do sałatki. Dodać świeży majeranek.
Krok 3
Jogurt naturalny wymieszać z sosem, polać sałatkę i wymieszać.
Autor: Dorota Wdowińska-RozbickaPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl