|
Składniki | ||
marchew | 1 sztuka | |
jogurt naturalny | 5 łyżek | |
kapusta pekińska | 0.25 sztuk | |
Sos sałatkowy czosnkowo-ziołowy Knorr | 1 sztuka | |
marynowane pieczarki | 10 sztuk | |
posiekany świeży majeranek | 1 łyżka | |
rolmopsy | 2 sztuki |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Kapustę pekińska obrać z zewnętrznych brzydkich liści i poszatkować drobno. Marchew obrać, zetrzeć na tarce jarzynowej o grubych oczkach. |
Krok 2 |
Rolmopsy pokroić w mniejsze kawałki, dodać do warzyw. Marynowane pieczarki odsączyć z zalewy, można przekroić na pół lub w ćwiartki, dodać do sałatki. Dodać świeży majeranek. |
Krok 3 |
Jogurt naturalny wymieszać z sosem, polać sałatkę i wymieszać. |
Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka |