| |||||||||
| Składniki | ||
| marchew | 1 sztuka | |
| jogurt naturalny | 5 łyżek | |
| kapusta pekińska | 0.25 sztuk | |
| Sos sałatkowy czosnkowo-ziołowy Knorr | 1 sztuka | |
| marynowane pieczarki | 10 sztuk | |
| posiekany świeży majeranek | 1 łyżka | |
| rolmopsy | 2 sztuki |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Kapustę pekińska obrać z zewnętrznych brzydkich liści i poszatkować drobno. Marchew obrać, zetrzeć na tarce jarzynowej o grubych oczkach. |
| Krok 2 |
| Rolmopsy pokroić w mniejsze kawałki, dodać do warzyw. Marynowane pieczarki odsączyć z zalewy, można przekroić na pół lub w ćwiartki, dodać do sałatki. Dodać świeży majeranek. |
| Krok 3 |
| Jogurt naturalny wymieszać z sosem, polać sałatkę i wymieszać. |
| Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka |