Sałatka z rukolą, granatem i ricottą

6


Łatwe


15 min.


2 os.

Składniki
rukola1 opakowanie
pomidorki cherry 6 sztuk
granat1 sztuka
ser ricotta100 gramów
miód1 łyżeczka
Sos sałatkowy francuski Knorr1 opakowanie
Przygotowanie
Krok 1
Na talerzu rozłozyc rukolę. Pomidorki pokroić w ćwiartki. Ricottę pokroić w większa kostkę. Pestki z granatu wydrążyć.
Krok 2
Na rukoli ułozyć pomidorki, ricottę i posypać pestkami granatu.
Krok 3
Sos sałatkowy przygotować wg przepisu na opakowaniu, dodać łyżeczkę miodu i dokładnie rozmieszać. Przygotowanym sosem polać sałatkę i natychmiast podawać.
Autor: AngiePrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl