Sałatka z rukolą i awokado
  • 15 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • rukola - 1 opakowanie
  • Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorr - 1 opakowanie
  • łosoś wędzony - 6 plastrów
  • awokado - 1 sztuka
  • pomidorki cherry - 0.5 opakowań
  • jogurt naturalny - 6 łyżek
  • sos Tabasco - 1 łyżeczka
  • Ketchup Hellmann's Łagodny - 1 łyżka
  • cytryna - 0.5 sztuk

Sposób przygotowania:

  1. Sos Knorr wymieszaj z jogurtem, ketchupem, tabasco i sokiem z cytryny.
  2. Dojrzałe awokado przekrój na pół, wyjmij pestkę wbijając w nią brodę noża i przekręć. Miąższ wyjmij łyżką stołową, a następnie pokrój w cienki plastry.
  3. Łososia pokrój w paski, pomidorki na połówki.
  4. Wszystkie składniki połącz ze sobą, wymieszaj delikatnie i przełóż do salaterki, a następnie zalej przygotowanym sosem. Podawaj z grillowaną bagietką.