| |||||||||
| Składniki | ||
| rukola | 200 gramów | |
| Sos sałatkowy włoski Knorr | 1 opakowanie | |
| truskawki | 100 gramów | |
| ser pleśniowy niebieski | 100 gramów | |
| olej słonecznikowy lub oliwa | 3 łyżki | |
| szynka dojrzewająca | 4 plastry |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Sos sałatkowy połącz z 3 łyżkami wody i 3 łyżkami oleju. |
| Krok 2 |
| Umytą i osuszoną sałatę wymieszaj z ćwiartkami truskawek i kawałkami szynki. Całość oprósz pokruszonym serem i zalej dresingiem. |
| Krok 3 |
| Sałatkę dokładnie wymieszaj. Podawaj z opieczoną bagietką. Do tej sałatki idealnym dodatkiem będą również suszone pomidory i kawałki orzechów włoskich. |
| Autor: przepisy.pl |