Sałatka z rukolą i truskawkami
  • 15 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • rukola - 200 gramów
  • Sos sałatkowy włoski Knorr - 1 opakowanie
  • truskawki - 100 gramów
  • ser pleśniowy niebieski - 100 gramów
  • olej słonecznikowy lub oliwa - 3 łyżki
  • szynka dojrzewająca - 4 plastry

Sposób przygotowania:

  1. Sos sałatkowy połącz z 3 łyżkami wody i 3 łyżkami oleju.
  2. Umytą i osuszoną sałatę wymieszaj z ćwiartkami truskawek i kawałkami szynki. Całość oprósz pokruszonym serem i zalej dresingiem.
  3. Sałatkę dokładnie wymieszaj. Podawaj z opieczoną bagietką. Do tej sałatki idealnym dodatkiem będą również suszone pomidory i kawałki orzechów włoskich.