Sałatka z rukolą i truskawkami

14


Łatwe


15 min.


4 os.

Składniki
rukola200 gramów
Sos sałatkowy włoski Knorr1 opakowanie
truskawki100 gramów
ser pleśniowy niebieski 100 gramów
olej słonecznikowy lub oliwa3 łyżki
szynka dojrzewająca4 plastry
Przygotowanie
Krok 1
Sos sałatkowy połącz z 3 łyżkami wody i 3 łyżkami oleju.
Krok 2
Umytą i osuszoną sałatę wymieszaj z ćwiartkami truskawek i kawałkami szynki. Całość oprósz pokruszonym serem i zalej dresingiem.
Krok 3
Sałatkę dokładnie wymieszaj. Podawaj z opieczoną bagietką. Do tej sałatki idealnym dodatkiem będą również suszone pomidory i kawałki orzechów włoskich.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl