Sałatka z rukoli z łososiem

13


Łatwe


50 min.


4 os.

Składniki
filet z łososia200 gramów
Mieszanka ziół i przypraw Grecka z oregano Knorr1 opakowanie
rukola200 gramów
pomarańcza2 sztuki
oliwa z oliwek3 łyżki
cytryna1 sztuka
musztarda Dijon1 łyżka
miód1 łyżka
ocet jabłkowy2 łyżki
orzechy piniowe50 gramów
koper włoski100 gramów
natka lubczyku1 pęczek
Przygotowanie
Krok 1
Łososia pokrój w płaty oprósz przyprawą Knorr. Rybę ułóż na blasze wyłożonej pergaminem, wstaw na 15 minut do nagrzanego do 200 °C piekarnika. W piekarniku obok ryby upraż orzechy pinii na złoty kolor.
Krok 2
Z pomarańczy wykrój segmenty, posiekaj natkę lubczyku, koper włoski pokrój w cienkie plastry.
Krok 3
Składniki te pomieszaj delikatnie z rukolą nałóż do głębokich talerzy. Na sałatę ułóż ciepłe jeszcze płaty łososia. Całość udekoruj orzeszkami pinii.
Krok 4
W misce pomieszaj musztardę, sok z cytryny, miód, ocet jabłkowy, oliwę. Powstałym sosem polej obficie sałatkę z wierzchu.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl