Sałatka z rukwi wodnej z kurczakiem i liczi
  • 45 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • pierś z kurczaka - 2 sztuki
  • Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorr - 1 opakowanie
  • sos sojowy - 1 łyżka
  • miód - 1 łyżka
  • musztarda - 1 łyżka
  • żółta papryka - 0.5 sztuk
  • czerwona papryka - 0.5 sztuk
  • rukiew wodna - 250 gramów
  • liczi z puszki - 1 opakowanie

Sposób przygotowania:

  1. Połącz sos sojowy z miodem i nasmaruj otrzymanym sosem pierś z kurczaka.
  2. Włóż kurczaka do żaroodpornego naczynia i piecz przez 25 minut w 180 °C, po czym zostaw do ostygnięcia.
  3. Umyj rukiew wodną i wyłóż ją na talerzu.
  4. Czerwoną paprykę wraz z żółtą pokrój w długie cienkie paski, owoce liczi odcedź, po czym przełóż wszystko na rukiew.
  5. Pierś z kurczaka pokrój w cienkie plastry i przełóż na sałatkę.
  6. Przygotuj sos, łącząc zawartość opakowania Sos sałatkowy Knorr koperkowo-ziołowy z 2 łyżkami oliwy, 2 łyżkami wody, 1 łyżką musztardy. Polej sosem sałatkę.