Sałatka z rukwi wodnej z kurczakiem i liczi

1


Łatwe


45 min.


4 os.

Składniki
żółta papryka0.5 sztuk
pierś z kurczaka 2 sztuki
czerwona papryka0.5 sztuk
miód1 łyżka
sos sojowy1 łyżka
musztarda1 łyżka
Sos sałatkowy francuski Knorr1 opakowanie
rukiew wodna250 gramów
liczi z puszki1 opakowanie
Przygotowanie
Krok 1
Połącz sos sojowy z miodem i nasmaruj otrzymanym sosem pierś z kurczaka.
Krok 2
Włóż kurczaka do żaroodpornego naczynia i piecz przez 25 minut w 180 °C, po czym zostaw do ostygnięcia.
Krok 3
Umyj rukiew wodną i wyłóż ją na talerzu.
Krok 4
Czerwoną paprykę wraz z żółtą pokrój w długie cienkie paski, owoce liczi odcedź, po czym przełóż wszystko na rukiew.
Krok 5
Pierś z kurczaka pokrój w cienkie plastry i przełóż na sałatkę.
Krok 6
Przygotuj sos, łącząc zawartość opakowania Sos sałatkowy Knorr koperkowo-ziołowy z 2 łyżkami oliwy, 2 łyżkami wody, 1 łyżką musztardy. Polej sosem sałatkę.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl