Przygotowanie |
Krok 1 |
Połącz sos sojowy z miodem i nasmaruj otrzymanym sosem pierś z kurczaka. |
Krok 2 |
Włóż kurczaka do żaroodpornego naczynia i piecz przez 25 minut w 180 °C, po czym zostaw do ostygnięcia. |
Krok 3 |
Umyj rukiew wodną i wyłóż ją na talerzu. |
Krok 4 |
Czerwoną paprykę wraz z żółtą pokrój w długie cienkie paski, owoce liczi odcedź, po czym przełóż wszystko na rukiew. |
Krok 5 |
Pierś z kurczaka pokrój w cienkie plastry i przełóż na sałatkę. |
Krok 6 |
Przygotuj sos, łącząc zawartość opakowania Sos sałatkowy Knorr koperkowo-ziołowy z 2 łyżkami oliwy, 2 łyżkami wody, 1 łyżką musztardy. Polej sosem sałatkę. |