| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Połącz sos sojowy z miodem i nasmaruj otrzymanym sosem pierś z kurczaka. |
| Krok 2 |
| Włóż kurczaka do żaroodpornego naczynia i piecz przez 25 minut w 180 °C, po czym zostaw do ostygnięcia. |
| Krok 3 |
| Umyj rukiew wodną i wyłóż ją na talerzu. |
| Krok 4 |
| Czerwoną paprykę wraz z żółtą pokrój w długie cienkie paski, owoce liczi odcedź, po czym przełóż wszystko na rukiew. |
| Krok 5 |
| Pierś z kurczaka pokrój w cienkie plastry i przełóż na sałatkę. |
| Krok 6 |
| Przygotuj sos, łącząc zawartość opakowania Sos sałatkowy Knorr koperkowo-ziołowy z 2 łyżkami oliwy, 2 łyżkami wody, 1 łyżką musztardy. Polej sosem sałatkę. |