Przygotowanie |
Krok 1 |
Ryż ugotuj w lekko osolonym wrzątku. Następnie odcedź go i odstaw do ostygnięcia. |
Krok 2 |
Paprykę skrop połową oliwy i piecz w temperaturze 200 stopni przez około 15 minut, aż skórka zrobi się bardzo rumiana. |
Krok 3 |
Po upieczeniu gorącą paprykę przełóż do miski i nałóż szczelnie folię spożywczą, aby papryka zaparowała. Poczekaj, aż ostygnie, zdejmij skórę i pozbądź się pestek. |
Krok 4 |
Upieczony miąższ papryki posiekaj drobno i wraz z odcedzoną kukurydzą dodaj do ryżu. |
Krok 5 |
Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z pozostałą oliwą, słodką i ostrą papryką oraz sokiem z cytryny.
|
Krok 6 |
Sałatkę połącz z sosem i przełóż na talerz. Podawaj posypaną startym serem i posiekaną natką pietruszki. |